22
december
2022
|
12:37
Europe/Amsterdam

Ultieme individualiteit: omvangrijk MANUFAKTUR aanbod voor de EQS

Samenvatting

·       Meer exclusiviteit voor de elektrische limousines van Mercedes-EQ en Mercedes-AMG

·       Geselecteerde materialen deels met de hand bewerkt

·       MANUFAKTUR interieurpakket met vijf exclusieve kleuren nappaleder met ruitvormig stiksel

Mercedes-Benz presenteerde iets meer dan een jaar geleden het  MANUFAKTUR programma voor de exclusieve modelseries zoals de Mercedes-AMG GT vierdeurs Coupé en de Mercedes-Benz S-Klasse verlengde uitvoering. Daarnaast ook voor de Mercedes-Maybach S-klasse en de G-klasse. Het nieuwe individualiseringsprogramma is zeer goed ontvangen door de klanten. Sinds kort kan ook de EQS, de eerste volledig elektrische luxe limousine van Mercedes-Benz en Mercedes-AMG, worden geïndividualiseerd met behulp van het MANUFAKTUR aanbod.

Gelijktijdig met de uitbreiding van het aanbod is het MANUFAKTUR team verhuisd naar een groter en moderner pand in de fabriek in Sindelfingen. Hier bekleden Mercedes-medewerkers bijvoorbeeld de stuurwielrand handmatig met leder.

Met de bijzondere lakken en hoogwaardige interieurafwerkingen is de EQS nu nóg meer naar persoonlijke smaak te configureren. Een greep uit de mogelijkheden uit het MANUFAKTUR programma voor de EQS:

·       Er zijn in totaal negen MANUFAKTUR-lakken leverbaar, waaronder de van de S-klasse bekende MANUFAKTUR vintageblauw uni of MANUFAKTUR kalaharigoud magno.

·       Net als bij de S-Klasse is het MANUFAKTUR interieurpakket1 leverbaar. Het pakket is leverbaar voor de EQS van Mercedes, ook in combinatie met het AMG Line interieur, en de Mercedes-AMG EQS. De met nappaleder beklede voorstoelen en achterzitplaatsen zijn voorzien van ruitvormig stiksel. Nappaleder in MANUFAKTUR kleur wordt ook gebruikt voor de armleuningen in de portieren, de middenconsole en de onderkant van het dashboard. Nieuw zijn de MANUFAKTUR kleuren tabaksbruin, mysticrood en roségrijs. Een andere highlight is het met de hand beklede MANUFAKTUR stuurwiel in nappaleder, qua kleur afgestemd op de betreffende interieurkleur. De hoogpolige vloermatten hebben een rand van nappaleder en zijn, net als de hoofdsteunkussens, voorzien van een geborduurde Mercedes-Benz ster of het logo van Mercedes-AMG. De verlichte instaplijsten zijn voorzien van het opschrift van het betreffende merk en een exclusief MANUFAKTUR patroon. De middenconsole is verfraaid met een MANUFAKTUR opschrift in glanzende chroomlook. Uitgevoerd in cursief schrift, getuigt van de hoogwaardige kwaliteit van het label.

·       Het embleempakket2 is leverbaar voor het standaard interieur met zwarte stoelbekleding en zwarte vloerbekleding. De hoogpolige vloermatten en hoofdsteunkussens zijn voorzien van een ton sur ton geborduurde Mercedes-Benz ster.

1 Leverbaar in combinatie met comfortstoelen; beschikbaarheid verschilt per land.
2 Niet leverbaar in combinatie met het AMG Line interieur en niet leverbaar voor Mercedes-AMG modellen; beschikbaarheid beschikt per land.