31
oktober
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Uitbreiding modelprogramma Mercedes-Benz S-Klasse

Het leveringsprogramma van de Mercedes-Benz S-Klasse wordt uitgebreid met een viertal nieuwe modellen, die vanaf nu kunnen worden besteld. Het gaat om de S 320 CDI en S 320 CDI Lang met 4MATIC-vierwielaandrijving en om de S 420 CDI en S 420 CDI Lang. Uiteraard zijn de dieselmotoren in deze Het leveringsprogramma van de Mercedes-Benz S-Klasse wordt uitgebreid met een viertal nieuwe modellen, die vanaf nu kunnen worden besteld. uitvoeringen standaard voorzien van een onderhoudsvrij diesel-partikelfilter.

Niet voor niets geniet de Mercedes-Benz S-Klasse de reputatie van vlaggenschip binnen het personenautoprogramma van Mercedes-Benz. De S-Klasse is de technologiedrager bij uitstek en alleen al daarom een auto voor fijnproevers, voor connaisseurs. Het wekt dan ook weinig verwondering dat de S-Klasse al sinds vele jaren in gebruik is als veilige, betrouwbare en stijlvolle limousine bij diverse Europese koningshuizen, bij de top van het bedrijfsleven en andere hooggeplaatste persoonlijkheden. Zowel qua ontwerp en technologie als qua prestaties en comfort bevindt de S-Klasse zich immers op eenzame hoogte. Regelmatig deden zaken die nu gemeengoed zijn in de automobielindustrie voor het eerst hun intrede in het topmodel van Mercedes-Benz. Sprekende voorbeelden van innovatieve technologieën die in de S-Klasse voor het eerst werden toegepast zijn de airbag, het anti-blokkeer-remsysteem ABS en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP.

Ook de huidige generatie van de S-Klasse onderscheidt zich door onder andere veiligheidssystemen als PRESAFE en POSTSAFE. Daarnaast is de S-Klasse een representatieve verschijning die qua comfort en prestaties weinig te wensen overlaat. De recente aanvullingen op het leveringsprogramma met de vierwielaangedreven 4MATIC-versies en de uitvoeringen met de extreem krachtige vierliter V8-dieselmotor met directe inspuiting volgens het ‘common-rail’-principe vormen een interessante uitbreiding.

De S 320 CDI 4MATIC staat in de prijslijst voor een bedrag van € 101.800. De versie met verlengde carrosserie wordt geleverd voor € 112.700. De S 420 CDI kost € 125.700 respectievelijk € 136.600 voor de verlengde uitvoering. Genoemde prijzen zijn bruto consumentenprijzen inclusief BTW en BPM.