18
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Uitbreiding Electric Drive offensief: Mercedes-Benz Concept B-Klasse Electric Drive

Mercedes-Benz introduceert op de autotentoonstelling van Parijs de Concept B-Klasse Electric Drive. Deze volelektrische variant van de populaire B-Klasse is de eerste van meerdere elektrisch aangedreven modellen van Mercedes-Benz, AMG en smart die onder de noemer Electric Drive op de markt zullen komen.

Net als bij de modellen van de B-Klasse met een verbrandingsmotor koppelt de elektrisch aangedreven variant comfort en veiligheid aan een hoge mate van gebruiksgemak voor het hele gezin. Ook de Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van het unieke, modulaire ENERGY SPACE-koetswerkconcept. In de dubbele vloer zijn de lithium-ion batterijen tussen de voor- en achteras geplaatst. Door de uitgekiende plaatsing van de batterijen is het ruimteaanbod identiek aan dat van de benzine- en dieselmodellen.

De Mercedes-Benz Concept B-Klasse Electric Drive maakt gebruik van een elektromotor met 100 kW. Het hoge koppel van 310 Nm zorgt voor een aansprekende rijdynamiek. Op een volle batterij kan de elektrisch aangedreven B-Klasse een afstand van tweehonderd emissievrije kilometers afleggen. Opladen kan thuis via een 230 volt oplaadpunt of door middel van een 400 volt snellader.

Met de B-Klasse beschikt Mercedes-Benz over een veelzijdig model dat inzetbaar is voor vele vormen van aandrijving, van brandstofmotor en volelektrische aandrijving tot brandstofcel. De productieversie van de B-Klasse Electric Drive staat gepland voor 2014.

Mercedes-Benz toont op de autotentoonstelling van Parijs nog twee wereldprimeurs: de serieversies van de Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive en de smart BRABUS Electric Drive. Met de elektrisch aangedreven auto’s uit drie verschillende klasses geeft Daimler opnieuw aan dat de onderneming breed inzet op emissievrij rijden. Of het nu gaat om zo schoon mogelijke verbrandingsmotoren of hybridetechniek, volelektrische auto’s of door het gebruik van de brandstofcel.