27
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Tweede podiumplaats Jeroen Bleekemolen met Mercedes-Benz SLS AMG GT3

  • Bleekemolen rijdt lange tijd aan de leiding

  • Na overwinning in Dubai nu tweede plaats in Australië

  • Zware regenval en mist maken 12-uursrace bijzonder zwaar

Na de 24-uursraces van Dubai en Daytona was afgelopen weekeinde de 12-uursrace op het “Mount Panorama”-circuit in het Australische Bathurst de derde grote lange-afstandsrace van dit nog jonge jaar. De Nederlandse coureur Jeroen Bleekemolen behoort tot het zeer selecte gezelschap van rijders dat aan alledrie deze wedstrijden deelnam. Net als in januari in Dubai reed hij in Bathurst wederom met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Nadat hij in Dubai de overwinning behaalde, eindigde hij in Australië in een door regen en mist bijzonder zware wedstrijd nu nipt geslagen als tweede.

“Het circuit in Bathurst is een van die echte klassiekers, waar je als coureur minimaal een keer in je leven gereden moet hebben. Toen zich dan ook de kans voordeed om met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 aan de 12 Uur van Bathurst deel te nemen, hoefde ik niet lang na te denken”, vertelt Jeroen Bleekemolen, die het circuit voorafgaand aan het evenement alleen van televisiebeelden en computersimulaties kende. “De realiteit bleek echter wel even anders: zoveel hoogteverschil heb je op weinig andere circuits, en de snelheden liggen er hoog”, zo stelde hij vast.

De Mercedes-Benz SLS AMG waarmee Bleekemolen in Australië reed, werd ingezet door het Australische Erebus Racing. Voor de race in Bathurst werkte dit team samen met het Duitse Black Falcon, het team dat vorige maand de 24-uursrace van Dubai won. Bleekemolen deelde in Bathurst de auto met de Amerikaan Bret Curtis en de Australiërs Tim Slade en Peter Hackett.

Nadat de trainingen onder zomerse omstandigheden plaatsgevonden hadden, was het op de racedag bewolkt met zware regenbuien. Dat maakte de omstandigheden voor de deelnemers bijzonder zwaar, maar Bleekemolen en zijn teamgenoten behoorden tot de weinige rijders die tijdens de race niet van de baan raakten. De Nederlandse coureur vocht een aantal spannende duels uit en reed lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk reed hij de SLS AMG met iets meer dan een minuut achterstand op de winnaar als tweede over de eindstreep.

“We kwamen qua pure snelheid net iets tekort voor de hoofdprijs, maar we konden wel goed meestrijden. Het is een fantastische ervaring om hier een keer gereden te hebben. Wat mij betreft komt hier zeker een vervolg aan”, verklaart Jeroen Bleekemolen na zijn tweede podiumplaats met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 binnen twee maanden. In de loop van dit seizoen zal de Nederlandse coureur nog regelmatig met de spectaculaire sportwagen met vleugeldeuren in actie komen.