15
maart
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee opvallende Actrossen voor Houterman Autosleepdienst B.V.

  • Actros 4141 8x4 met slaapcabine voor berging van zware bedrijfswagens

  • Actros 1834 LL voor multifunctionele inzet bij autotransporten

  • Betrouwbaarheid Mercedes-Benz leidt tot langdurige samenwerking

Houterman Autosleepdienst B.V. heeft recentelijk een schitterende Actros 4141 8x4 in gebruik genomen. Deze imponerende, 410 pk sterke krachtpatser zal voornamelijk worden ingezet voor bergingswerkzaamheden van zware bedrijfswagens in de regio Nijmegen.

Vanwege de zware lading is gekozen voor een vierasser, waarvan de twee achterste assen worden aangedreven. Hiermee worden de aslasten perfect verdeeld over alle assen, waardoor de Actros vrijwel voor elke oproep inzetbaar is, ongeacht het totaalgewicht en de lading van het weg te slepen voertuig.

Als basis voor het bergingsvoertuig bleek de officiële Mercedes-Benz dealer Rüttchen Tiel B.V. in staat om een standaard Mercedes-Benz kipperchassis te leveren, dat in Oostenrijk is voorzien van een maatgesneden opbouw voor de specifieke bergingswerkzaamheden.

Deze bijzondere Actros is voorzien van een comfortabele slaapcabine, zodat de auto ook ingezet kan worden bij werkzaamheden ver van de strategisch gelegen vestigingen in Lent en Wijchen. Dankzij de slaapcabine kan ook service worden verleend in het buitenland.

De officiële Mercedes-Benz dealer Autoster Nijmegen is verantwoordelijk voor de levering van een nieuwe Actros 1834 LL die door Houterman Autosleepdienst B.V. als cartransporter wordt ingezet. Dankzij de lage cabine van deze Mercedes-Benz kan een multifunctionele oplegger worden aangekoppeld voor het transport van zeven personenwagens. Het betreft hier een motorwagen (zogenaamde vijflader), met aanhanger (tweelader). Door de lage cabine kunnen daarbij ook hogere modellen personenwagens, zoals MPV’s worden vervoerd. Hierdoor kan de Actros op de meest efficiënte wijze door Houterman Autosleepdienst B.V. worden ingezet.

De specialisten van Houterman Autosleepdienst B.V. zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar. Daarbij is het van cruciaal belang dat zij permanent kunnen vertrouwen op betrouwbare bergingsvoertuigen. Op basis van bijna 40 jaar ervaring met Mercedes-Benz heeft Houterman Autosleepdienst B.V. wederom gekozen voor het merk met de ster.

In het totale wagenpark van 20 voertuigen is Mercedes-Benz met 15 bedrijfswagens vertegenwoordigd. Naast berging en autotransport houdt Houterman Autosleepdienst B.V. zich in nauw overleg met verzekeringsmaatschappijen, politie, brandweer, ambulancedienst en Rijkswaterstaat ook bezig met incident management, pechhulp, vervangend vervoer, speciale transporten en milieutaken.