21
maart
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers met Euro 5-motor voor Lucas Logistics

Lucas Logistics is een logistiek dienstverlener met een breed takenpakket, bestaande uit o.a. warehousing, opslag, internationaal transport en autotransport. Onlangs is het ruim veertig eenheden tellende wagenpark uitgebreid met twee Mercedes-Benz Actros trucks van het type 1844 LS met Megaspace-cabine en Euro 5-motor. Eén van deze trucks wordt ingezet voor het transporteren van Mercedes-Benz vrachtwagens van Duitsland naar Nederland.

Divers activiteitenpakket
Lucas Logistics uit Raamsdonksveer is in 2000 opgericht als klein familiebedrijfje en intussen uitgegroeid tot een flexibele logistiek dienstverlener. Het bedrijf bestaat uit vier dochterondernemingen, te weten Lucas Logistics, Lucas Logistics Expeditions B.V., Lucas Specials B.V., en Lucas Logistics Autotransport B.V.

De activiteiten van Lucas Logistics bestaan voornamelijk uit warehousing, nationaal en internationaal transport. Daarnaast worden door Lucas Expeditions transporten door heel Europa aangenomen en uitbesteed. Ook beschikt Lucas Logistics Autotransport over een moderne vloot autotransporters voor het vervoer van nieuwe en gebruikte personen-, bestelwagens en trucks.

Een bijzondere relatie
De totale vloot van Lucas Logistics telt bijna veertig trucks, waarvan ruim negentig procent is voorzien van de zilveren ster. Het is dus duidelijk dat men bij Lucas Logistics echte Mercedes-Benz liefhebbers is. Men heeft zelfs nog een Mercedes-Benz truck uit 1976! Onlangs zijn aan het wagenpark twee nieuwe Mercedes-Benz Axtros trekkers van het type 1844 LS toegevoegd. Beide trucks zijn voorzien van een zuinige Euro 5-motor en van een riante Megaspace-cabine die er voor zorgt dat de chauffeur tijdens de rit van alle gemakken en comfort is voorzien. Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Sturm uit Roosendaal heeft de levering van deze twee krachtige trucks voor haar rekening genomen. Lucas Logistics is bij Sturm verzekerd van uitstekende service en op maat gesneden advies

Transport op maat
Toevallig wordt één van deze twee trucks ook gebruikt voor het transport van Mercedes-Benz trucks vanuit de fabriek in Duitsland naar de Mercedes-Benz bedrijfswagendealers in Nederland. De andere Actros 1844 LS wordt door Lucas Specials ingezet bij het transporteren van zéér exclusieve auto’s naar beurzen, shows en fotoshoots. Hiervoor heeft het bedrijf de beschikking over een speciale oplegger waarin de auto’s ongezien en geconditioneerd kunnen worden vervoerd. Dit laatste is zeer belangrijk bij kleimodellen van concept-cars.

Mercedes-Benz Actros Megaspace
De keuze voor de Actros 1844 LS is volgens Lucas Logistics voornamelijk gebaseerd op het feit dat deze truck is uitgerust met een Euro 5-motor met een zeer gunstig brandstofverbruik. Daarnaast is het uniek dat deze Mercedes-Benz truck met de Esteppe oplegger maar liefst drie trekkers kan vervoeren. Normaal gesproken passen er maar twee op een trailer. Deze efficiënte oplossing levert een flinke kostenbesparing op. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, de truck is hét visitekaartje van het bedrijf. Bij Lucas Logistics is men zeer gecharmeerd van het uiterlijk van de Actros. Een reden die ook zeker heeft meegewogen bij de aankoopbeslissing.

Nieuwe order
Lucas Logistics Autotransport heeft inmiddels al weer vijf nieuwe Actros trucks van het type 1841 met Euro 5-motor besteld bij bedrijfswagendealer Sturm. Deze nieuwe trucks worden komende zomer afgeleverd, waarmee het totaal aantal trucks met Euro 5-motor op acht stuks neerkomt.