05
april
2017
|
13:42
Europe/Amsterdam

Twee Actros 1945 LS trucks voor Jan de Waal Transport B.V.

Samenvatting

Jan de Waal Transport B.V. uit Bleiswijk nam twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1945 LS trucks voorzien van GigaSpace-cabine in gebruik. Vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz dealer ROGAM Bergschenhoek verzorgde de levering.

Mercedes-Benz

In het voorjaar nam Jan de Waal Transport B.V. de tweede Actros in ontvangst. Deze luxe uitgeruste 2848 Lena met GigaSpace-cabine wordt ingezet voor het vervoer van groente, fruit, bloemen, planten en automaterialen door heel Europa. Over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz is men erg tevreden. “We hoorden goede verhalen over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz en dat wilden we zelf wel eens ervaren,” vertelt Rob van Dommelen, directeur van Jan de Waal Transport B.V. Daarom testten ze de Actros voor het eerst in 2015 tijdens een Fuel Duel. Met succes want de trucks van Mercedes-Benz halen de 1 op 4 wel, meent Van Dommelen. “Daar komt bij dat onze chauffeurs veel van huis zijn en daarom grote invloed hebben in de keuze van een vrachtwagen. Toen zij ook enthousiast waren, hebben we meteen de eerste Actros aangeschaft.” Dat die in de praktijk goed zijn bevallen, bewijst de bestelling van de twee nieuwe Actros 1945 LS trekkers.

Actros

De twee nieuwste Mercedes-Benz aanwinsten zijn net als de andere trucks luxe uitgerust. De Actros 1945 LS trucks zijn voorzien van GigaSpace-cabine, die comfortabel is uitgevoerd met lederen stoelen, standairco en magnetron. Aan de buitenkant is ook gedacht. De uitstraling van de trucks is strak dankzij de zijfender en zijskirts, de luchthoorns op het dak en de vier verstralers in de zonneklep. Het rood-witte spuitwerk, de kleuren van Jan de Waal, maakt de afwerking compleet. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met het innovatieve systeem Predictive Powertrain Control (PPC) dat met behulp van de cruisecontrole de versnellingen en snelheid vooraf en volledig afstemt op gps-gegevens en topografische kaarten. PPC gebruikt de vaart bij het afdalen voor de volgende helling, schakelt terug voordat de helling op wordt gereden, neemt voor de heuveltop tijdig gas terug en laat het voertuig uitrollen over de heuveltop, de afdaling in. Het brandstofverbruik kan hier door tot zo’n 5% worden verlaagd.

Jan de Waal Transport B.V.

Jan de Waal Transport B.V, gevestigd in Bleiswijk, is gespecialiseerd in het gekoelde (inter-) nationale transport van groente, fruit, bloemen en planten. Het transportbedrijf heeft 40 werknemers in dienst. Het wagenpark van Jan de Waal Transport B.V. bestaat uit 28 trucks. Vier daarvan zijn afkomstig van Mercedes-Benz.