20
februari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

TriviumMeulenbeltZorg kiest voor smart fortwo electric drive

TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) heeft vijftien smarts fortwo electric drive in gebruik genomen. De lokaal emissievrije stadsauto’s zullen worden ingezet voor thuiszorgmedewerkers en als pendelauto bij de verschillende TMZ-locaties in de regio Twente.  De auto’s zijn geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Twente in Hengelo.

Voor de uitbreiding van het bestaande wagenpark heeft TMZ bewust gekozen  voor de smart fortwo electric drive. André Echtermeijer, verantwoordelijk voor de inkoop van het wagenpark van TMZ: “De elektrische smart bleek het beste bij onze wensen te passen. De auto is veilig, compact, wendbaar en ideaal voor het rijden in de stad. Bovendien zijn ze lokaal emissievrij en maken wij gebruik van groene stroom om ze op te laden – een milieubewuste en kostenbesparende oplossing!”

Nieuwe laadpalen

De wijkteams hebben enige tijd geleden uitgebreid kennis kunnen maken met de smart electric drive. De lithium-ion accu heeft een capaciteit van 17,6 kWh, waardoor 145 emissievrije kilometers kunnen worden afgelegd. TMZ heeft de vestigingen die met de elektrische smarts bezocht worden inmiddels voorzien van één of meerdere laadpalen die de accu’s binnen 2 uur volledig opladen.

Opvallende verschijning

De smarts fortwo electric drive zijn uitgevoerd met het speciale electric drive designpakket, met kristalwitte body panels en witte aluminium velgen, een in electric green gelakte tridion veiligheidskooi en spiegelbehuizingen en talrijke groene accenten in het interieur die een opvallend contrast vormen met de zwarte stoelen. Deze kleurcombinatie sluit perfect aan bij de groene huisstijl van TMZ, waardoor de elektrische auto’s een opvallende verschijning zijn in Twente.

TriviumMeulenbeltZorg

TriviumMeulenbeltZorg zet zich in voor persoonlijke zorg aan ouderen en chronisch zieken. Ruim 2100 medewerkers en 1300 vrijwilligers bieden verpleging, verzorging en begeleiding aan in de moderne woonzorgcomplexen van TMZ en bij mensen thuis. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand.