19
april
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Transportbedrijf Van Wees uit Malden viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan.

  • Transportbedrijf Van Wees uit Malden viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan. De ondernemersgeest in de familie van Wees wordt al vanaf 1931 vertaald in een uiterst succesvolle transportformule die verder reikt dan het bulkgoed simpelweg van A naar B brengen. Mercedes-Benz draagt op het gebied van mobiliteit haar steentje bij.

De oprichter van het familiebedrijf dat dit jaar zijn 75-jarige bestaan viert, had reeds in 1931 spreiding van de activiteiten hoog in het vaandel staan. Naast het vervoer van kolen, stenen en rozenbottels was Van Wees eigenaar van het plaatselijke taxibedrijf en tankstation en runde hij ook nog de dorpskroeg. In de loop der jaren heeft het transportbedrijf zich sterk toegelegd op het vervoer van zand, grind, keien, sierspit, granulaten en andere soorten losgestorte materialen. Voor de optimale spreiding van de activiteiten is het internationale transport van stukgoed opgepakt en kunnen nu zelfs ook particulieren voor de aan- en afvoer van zand en grind direct bij van Wees terecht.

Van Wees heeft 55 vaste werknemers in dienst en een flink wagenpark opgebouwd. Voor de diverse zware transportactiviteiten vertrouwt Van Wees sterk op haar mobiliteit. In het 49 bedrijfswagens tellende wagenpark is Mercedes-Benz sterk vertegenwoordigd. De traditionele productkwaliteiten als betrouwbaarheid, lange levensduur en hoge inruilwaarde liggen daaraan ten grondslag. Officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealers Rüttchen en Autoster zijn voor Van Wees de vaste gesprekspartners als het gaat om een gedegen en passend transportadvies. Het onderhoud van het complete wagenpark, inclusief shovels en kranen, wordt in eigen regie uitgevoerd.

In het wagenpark zijn Mercedes-Benz Axors en Actrossen opgenomen. De Actrossen bewijzen dagelijks met ongekend krachtige motoren dat het zware werk van Van Wees geen problemen oplevert voor het merk met de zilveren ster. Maar ook de ergonomische Megaspace cabines staven het feit dat Mercedes-Benz zowel aan ondernemer als chauffeur denkt. De Axor is een nieuwe troef van Van Wees in het wagenpark. Het geheim zit hem in het gewicht. De Axor is 300 kilogram lichter dan de oudere trekkers. Op tien ritten per dag scheelt dat al drie ton lading per auto voor dezelfde kosten.

Het onderhouden van een goede relatie met de klant is voor Van Wees erg belangrijk. In dat opzicht zitten Van Wees en Mercedes-Benz op één lijn. De driehoeksrelatie Van Wees, Mercedes-Benz èn dealers Rüttchen en Autoster heeft in het verleden haar succes bewezen en Mercedes-Benz verwacht nog lang steentje bij te kunnen dragen. Het 75-jarige jubileum is een mooie gelegenheid om terug te kijken. Echter, zodra de focus weer naar de toekomst wordt verlegd, staat de gehele Mercedes-Benz organisatie voor Van Wees klaar met betrouwbare producten en adviezen op maat.