09
mei
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Traffic Service Van Strien zorgt voor minder files en meer veiligheid met de Mercedes-Benz Atego als M.A.R.S.-voertuig

  • Op de vakbeurs Intertraffic 2006 presenteerde Traffic Service Van Strien met gepaste trots zijn nieuwe Mobile Automatic Roadblock System (M.A.R.S.)-truck. Dit revolutionaire systeem op de Mercedes-Benz Atego plaatst bij wegwerkzaamheden volautomatisch de andreasmatten en actiekits op de weg.

Mobile Automatic Roadblock System (M.A.R.S.)Het revolutionaire M.A.R.S.-concept plaatst volautomatisch andreasmatten en actiekits op de weg. Vroeger waren daar twee wagens en drie wegwerkers voor nodig. De M.A.R.S.-Atego doet dat nu in z’n eentje, geholpen door slechts twee personen. Dat betekent niet alleen meer efficiency en lagere kosten, maar vooral ook meer veiligheid. De wegwerker hoeft immers nauwelijks zijn voertuig uit. Al het afzettingsmateriaal wordt snel en volledig automatisch geplaatst en verwijderd. Bovendien leidt deze snelle, efficiënte methode ook nog eens tot minder fileleed.

Traffic Service Van Strien en Mercedes-BenzTraffic Service Van Strien is gespecialiseerd in tijdelijke verkeersmaatregelen en bewegwijzering. Naast een totaal verkeersplan levert het bedrijf ook individuele producten, van standaard verkeersborden tot mobiele informatiepanelen. Zeven vestigingen garanderen de optimale balans in veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid. Met een uitgebreid wagenpark van betrouwbare Mercedes-Benz bedrijfswagens reageert Traffic Service Van Strien dag en nacht adequaat op de verkeersstroomontwikkelingen in Nederland. De truck wordt geleverd en onderhouden door de officiële Mercedes-Benz dealer Rüttchen Tilburg.

NMA VerkeersTechniek wint Innovatie Award met M.A.R.S.Op de vakbeurs Intertraffic 2006 werd het bewijs geleverd dat M.A.R.S. inderdaad een revolutionaire vinding is. Daar reikte minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat de Innovatie Award uit aan NMA VerkeersTechniek (partner van Traffic Service Van Strien voor ontwikkeling én producent van de M.A.R.S.).Het M.A.R.S.-concept wint in de categorie "Infrastructuur en Veiligheid".

Mercedes-Benz Atego: betrouwbaar, veilig en praktischDe Atego is de meest compacte truck binnen de gehele Mercedes-Benz vrachtwagenvloot. Hierdoor kan deze ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen, wat in grote steden vaak zeer handig is. In het geval van wegwerkzaamheden is de truck dan ook geen grote sta-in-de-weg of belemmering voor het verkeer. Daarnaast is het mogelijk om in de truck, de hydraulica van de opbouw direct aan te sturen. Ook is er bijvoorbeeld een beveiliging ingesteld, zodat bepaalde handelingen niet verricht kunnen worden wanneer er met een hogere snelheid dan tien kilometer per uur wordt gereden. De Mercedes-Benz Atego wordt daarnaast ook gekenmerkt door een goed uitzicht op de weg, een hoge betrouwbaarheid en een lage instaphoogte. Allemaal voordelen die de keuze van Traffic Service Van Strien voor de Mercedes-Benz Atego meer dan logisch maken.