15
juni
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Toppers op internationaal tennistoernooi in Utrecht

  • Rolstoeltennistoernooi trekt record aantal deelnemers

  • Nummers één van de wereld bij de dames en de heren hebben ingeschreven

  • Naast toernooi ook een jeugdrolstoeltennisclinic

Op het tennispark van tennisvereniging At Risk in Utrecht-Lunetten vindt van 29 juni tot en met 3 juli 2005 de vijfde editie van het DaimlerChrysler Open plaats. Voor 2005 heeft het DaimlerChrysler Open van de ITF (International Tennis Federation) in Londen de internationale toernooistatus ITF 2 gekregen; de op twee na hoogste toernooistatus in de wereld en de hoogste toernooistatus in Nederland.

Meer dan 100 deelnemers uit 16 landen hebben zich ingeschreven voor dit prestigieuze rolstoeltennistoernooi. Naast titelverdedigers en olympisch kampioenen Esther Vergeer, Jiske Griffioen (beiden uit Woerden) en Robin Ammerlaan (uit Soest) neemt een belangrijk aantal wereldtoppers deel aan het toernooi. Inschrijvingen zijn ontvangen van deelnemers uit de Verenigde Staten, Rusland, Zweden, Australië, België, Italië, Chili, Colombia, Portugal, Japan, Canada, Zuid Afrika, Israël, Duitsland, Engeland en uiteraard Nederland. Maar niet alleen de top is aanwezig. Het toernooi is zeker ook een voorbeeld als het gaat om toepassing van breedtesport. In 9 klassen is het voor zowel dames als heren, maar ook voor dubbels mogelijk om in te schrijven.

Het toernooi is gevarieerd van opzet. Naast het vol bezette toernooi is er volop aandacht voor jeugd en revalidatie. Op woensdag 29 juni vanaf 18:00 uur organiseert Stichting Handzzzup! een rolstoeltennisclinic voor ruim 25 kinderen met een lichamelijke beperking uit de regio Utrecht. Esther Vergeer zal op deze wijze kinderen die voor revalidatie op een rolstoel zijn aangewezen laten kennismaken met de rolstoeltennissport.

Toernooidirecteur Rob van Dijk: "In korte tijd hebben we een internationaal toernooi van formaat neergezet. Samen met onze sponsors hebben we aan alle wensen en eisen van sporters en bonden kunnen voldoen en daar ben ik reuze trots op. Ik verwacht daarom enthousiaste deelnemers en ik hoop dat we veel publiek mogen verwelkomen dat zelf eens met deze tak van sport wil komen kennismaken".

Concurrentie van andere sportieve evenementen in deze periode zijn omgezet in een voordeel. In de grote hospitality-tent die naast het complex dienst doet als spelershome, zijn alle evenementen live op een groot projectiescherm te volgen. Verder is er voor de deelnemers gelegenheid om te eten en te drinken, te ontspannen en te internetten.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij toernooidirecteur Rob van Dijk, telefoon 030-2400548 / mobiel 06 53 504 821 of www.open.daimlerchrysler.nl.