08
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Topjaar voor Mercedes-Benz Museum

Het jaar 2012 is voor het Mercedes-Benz Museum succesvol verlopen. In het afgelopen jaar hebben 722.000 gasten het automuseum in Stuttgart bezocht en daarmee kon het aantal bezoekers opnieuw worden verhoogd. Highlights waren de speciale tentoonstelling naar aanleiding van de 60e verjaardag van de Mercedes-Benz SL en de talrijke evenementen die in de zomer door het museum werden georganiseerd. 2013 staat in het teken van de S-Klasse.

"Wij zijn er trots op dat wij het na een uitstekend jubileumjaar 2011 ook in 2012 zo goed hebben gedaan", zegt Michael Bock, directeur van het Mercedes-Benz Museum en hoofd van Mercedes-Benz Classic. "Sinds het museum 6,5 jaar geleden zijn deuren opende, hebben wij ca. 4,9 miljoen mensen in onze fascinerende autowereld mogen ontvangen. In het afgelopen jaar hebben wij zelfs nog meer internationale bezoekers ontvangen dan in 2011. Dat geeft aan dat ons concept aanslaat. In 2013 organiseren wij een permanente expositie met 160 auto-iconen die gepaard gaat met speciale tentoonstellingen en daarnaast bijzondere evenementen zoals Open Air Cinema." 

Ter gelegenheid van de marktintroductie van de nieuwe S-Klasse wijdt het Mercedes-Benz museum van 4 juni tot 22 september 2013 een speciale tentoonstelling aan de lange historie van dit topmodel van Mercedes-Benz dat al decennia lang toonaangevend is op het gebied van luxe, comfort en veiligheid van het merk. 

Bezoekers uit 171 landen

Het aantal bezoekers vertoont in de afgelopen jaren een duidelijk stijgende lijn. In 2009 kwam ongeveer een kwart van de bezoekers uit het buitenland, in 2012 al 35%. Uit een internationale enquête van het Duitse bureau voor toerisme kwam naar voren dat het Mercedes-Benz Museum als enige automuseum in de top 50 van Duitse bezienswaardigheden werd verkozen. 

In 2012 kwamen behalve Duitsers opnieuw veel bezoekers uit China, de VS en Frankrijk naar Stuttgart en ook het aantal Russische gasten steeg aanzienlijk. Laatstgenoemden verdrongen de Zwitsers naar de vijfde plaats. Juli was met meer dan 67.000 gasten veruit de drukste maand van 2012.