10
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Timmer Groep geeft extra kleur aan Mercedes-Benz Actros 2551 LS Black Edition

Timmer Groep uit Waardenburg is specialist in transporten over weg en water en rekent daarnaast ook op- en overslag tot haar kernactiviteiten. Voor de uitbreiding van het wagenpark van de transportdivisie werd onlangs een bijzondere Mercedes-Benz Actros 2551 LS in gebruik genomen. De groengele truck is voorzien van extra’s die men normaal gesproken alleen op de Actros Black Edition ziet.

Timmer Groep

De Timmer Groep uit Waardenburg bestaat uit de drie divisies Transport, Shipping en Logistics. Voor het vervoer van bulkgoederen maakt men gebruik van eigen voertuigen, opleggers, schepen, loskranen en shovels. Het wagenpark van Timmer Transport telt dertien rijdende eenheden van diverse merken. Relatief kort geleden heeft Mercedes-Benz haar intrede gedaan, maar inmiddels hebben drie van de trucks in het wagenpark een zilveren ster op de grille.

Een groengele Actros “Green” Edition

Voor het vervoer van grondstoffen voor veevoeders heeft Timmer Transport onlangs een groengele Actros 2551 LS met voorloopas aangeschaft. De 510 pk sterke motor levert voldoende vermogen om de zware kieptrailers te trekken. Hierbij worden regelmatig de grenzen van de wettelijk maximaal toegestane aslasten bereikt. Bijzonder is het uiterlijk van de truck. In overleg met dealer Rüttchen Oss is de Actros voorzien van alle extra’s die normaal gesproken alleen op de Black Edition schitteren. De Actros 2551 LS is compleet uitgerust met onderspoilers, aluminium velgen en chromen spiegels, maar heeft daarnaast zelfs nóg meer accessoires. Opvallend zijn bijvoorbeeld de twee staande, chromen uitlaatpijpen die onderling zijn verbonden. Op de achterwand van de cabine is een grote Mercedes-Benz ster te zien waarboven vijf lampen een stervormig licht geven. Verder zijn de achterbumpers verchroomd en voorzien van een doorlopende spatlap. De imposante voorzijde van de Actros telt maar liefst negen verstralers en heeft als finishing touch twee ‘Flipjes’ om de roots uit de Betuwe niet te verloochenen.

Passen en meten

De boven- en zijkant van het chassis is fraai afgewerkt met traanplaat. Toch was de afwerking voor de dealer bepaald geen eenvoudige standaardklus. Om de oplegger te kunnen kiepen, heeft de Actros een hydrauliek-tank. Timmer Transport wil echter altijd voldoende brandstof mee kunnen nemen. Met veel passen en op de millimeter nauwkeurig meten heeft de bedrijfswagenspecialist een gecombineerde tank aan de rechterzijde weten te plaatsen die dat mogelijk maakt. Ook alle optische accessoires zijn door Rüttchen zelf op de Actros gemonteerd.

PowerShift

Niet alleen het vermogen, maar ook het automatische transmissiesysteem Mercedes PowerShift valt bij vaste chauffeur Wouter Timmer in goede aarde. Wouter: “Het rijdt fantastisch. Schakelen gaat razendsnel en soepel. Bovendien pakt hij bij het terugschakelen voor rotondes meteen de juiste versnelling.” Binnen de cabine springen meteen het houten stuur en de lederen afwerking, welke voor het nodige comfort zorgen, in het oog. Wouter gaf zijn Actros zelfs de toepasselijke naam: ‘Rocket Edition’ omdat hij naar eigen zeggen ‘gaat als een raket!’