16
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tiende overwinning voor Mercedes-Benz in RTL GP Masters of Formula 3

De Spaanse coureur Daniel Juncadella won op Circuit Park Zandvoort de 22e editie van de RTL GP Masters of Formula 3, algemeen beschouwd als de belangrijkste Formule 3-race van Europa. De 21-jarige Juncadella behaalde zijn overwinning met een Mercedes-Benz Formule 3-motor. Het was de tiende keer op rij dat een rijder met een Mercedes-Benz-krachtbron deze prestigieuze race won.

De Formule 3 geldt als een belangrijke opstapklasse voor jonge talentvolle autocoureurs. De beste rijders uit de Formule 3 Euro Serie en het Brits Formule 3-kampioenschap komen jaarlijks voor een onderlinge krachtmeting in actie tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Eerdere winnaars van de race op Zandvoort waren ondermeer de latere Formule 1-coureurs David Coulthard, Lewis Hamilton en Paul di Resta.

Sinds 2002 is Mercedes-Benz als motorenleverancier in de Formule 3 actief. In 2003 verschenen er voor het eerst Formule 3-auto’s met Mercedes-Benz-motoren aan de start tijdens de Masters, en de Oostenrijker Christian Klien zorgde daarbij gelijk voor de eerste overwinning voor Mercedes-Benz. Sinds die première wonnen achtereenvolgens de Fransman Alexandre Prémat, de Britten Lewis Hamilton en Paul Di Resta, de Duitser Nico Hülkenberg, de Fransman Jules Bianchi, de Fin Valtteri Bottas (twee jaar op rij) en de Zweed Felix Rosenqvist de Masters of Formula 3 met behulp van de tweeliter

Mercedes-Benz-Formule 3-motor. Daniel Juncadella maakte gisteren voor in totaal 26.500 bezoekers op Circuit Park Zandvoort het tiental overwinningen compleet.

“Een prachtig succes waar ik erg trots op ben”, aldus de Spaanse coureur van het Italiaanse Prema Powerteam. “Veel rijders die de Masters hebben gewonnen, zijn daarna doorgegroeid naar bijvoorbeeld de Formule 1 of de DTM. Vorig jaar had ik pech tijdens de Masters, toen ik al bij de start door een andere coureur van de baan gereden werd en daardoor meteen uitgeschakeld was. Maar daardoor is deze overwinning des te mooier.”

Met de Italiaan Raffaele Marciello op de tweede plaats en de Nederlander Hannes van Asseldonk op de derde plaats werd het volledige podium op Circuit Park Zandvoort gevuld door rijders die racen met een Mercedes-Benz-motor. Met name Hannes van Asseldonk, die voor het Britse Fortec-team uitkomt in het Brits Formule 3-kampioenschap, leverde voor eigen publiek bij zijn eerste deelname aan de Masters een keurige prestatie. Hij veroverde in de tweede ronde dankzij een geslaagde uitremactie de derde plaats en verdedigde die positie vervolgens gedurende de volledige race. “Tot nu toe verliep het seizoen voor mij nog niet zo goed, ik had veel pech, maar het is fantastisch om hier nu voor eigen publiek op het podium te staan”, zei de rijder uit het Brabantse Boekel.

Mercedes-Benz ook succesvol in DTM, 25 en 26 augustus op Zandvoort

Tijdens het weekeinde van 25 en 26 augustus komt de Formule 3 Euro Serie in actie op Circuit Park Zandvoort in het voorprogramma van de DTM. Ook in de DTM was er dit weekeinde succes voor Mercedes-Benz: bij de tweede editie van het DTM-show-evenement in het Olympisch Stadion van München won Mercedes-Benz dankzij coureurs Jamie Green en Ralf Schumacher de merkenwedstrijd. Halverwege het DTM-seizoen, waarin Mercedes-Benz-coureurs drie van de vijf tot nu toe verreden races wonnen, staat Mercedes-Benz-rijder Gary Paffett bovenaan in de stand om het rijderskampioenschap. Nu is er een pauze, ondermeer vanwege de Olympische Spelen, waarna op 19 augustus op de Nürburgring de tweede helft van het DTM-seizoen begint. Een week later is de spectaculaire toerwagenklasse, waarin acht DTM AMG Mercedes C-Coupés aan de start komen, te gast op Circuit Park Zandvoort.