03
december
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

The million dollar smart

Van 11 tot 15 december op de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI presenteert smart voor het eerst in Nederland de BRABUS Ultimate 112. Deze exclusieve volledig met de handgemaakte smart speelt in op de kredietcrisis: miljonairs kunnen zich blijven voortbewegen zonder er in luxe op achteruit te gaan, maar dan tegen een smart prijsje van 63.000 Euro. Alleen moet de miljonair in de tweezitter wel naast de chauffeur zitten…

Handgemaakt en exclusief. Van de smart BRABUS Ultimate 112 worden er slechts 112 gemaakt, waarvan er drie in Nederland worden afgeleverd. Maar de smart BRABUS Ultimate 112 heeft naast exclusiviteit ook power: de driecilinder turbomotor is getuned tot maar liefst 112 pk. Combineer de pk's met het lage gewicht en het koppel van 150 Nm en deze smart sprint bijzonder rap naar de 100 km/u: in 9,5 seconden.

Opvallend en luxe uitgevoerd. De BRABUS Ultimate 112 wordt geleverd in fel Gallardo oranje, met cabriodak, spoilers en 18 inch velgen met brede banden. Ook het interieur is van alle gemakken voorzien: comfortabele stoelen uitgevoerd in zwart en oranje kwaliteitsleer en in het middenconsole is uitgerust met een geïntegreerd audiosysteem en TV.

Noot voor de redactie:

Wist u dat…

 

  • smart al verkrijgbaar is vanaf 8.290 Euro.

  •  zakelijke rijders van de smart micro hybrid drive slechts 14 % bijtelling betalen.

  • de motorrijtuigenbelasting voor de smart micro hybrid slechts 6,33 Euro per maand bedraagt.

  • de smart fortwo een gemiddeld gebruik heeft van 1 liter benzine op 23,3 kilometer.

  • er bij smart centers vaste lage prijzen zijn bedongen voor de kleine en grote beurt. Zo komt de klant niet voor dure verrassingen te staan.

  • het crashmanagementsysteem en de bijzondere constructie van de smart voor de beste bescherming voor de inzittenden zorgt, ondanks de compacte afmetingen. Door dit systeem is smart een van de veiligste auto’s in haar prijsklasse.

  • de smart fortwo cdi volgens de ANWB, WNF en de Stichting Natuur en Milieu met een verbruik van 1 op 30,3 (88 gram CO2 per km) de zuinigste schone dieselauto van Nederland is.