02
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Techno Classica 2013: hoofdrol voor S-Klasse in Mercedes-Benz Classic-expositie

Mercedes-Benz vestigt de spotlights op de exclusieve historie van de S-Klasse tijdens de presentatie van het merk op de 25e editie van de Techno Classica, van 10 t/m 14 april in het Duitse Essen. ’s Werelds oudste autofabrikant presenteert haar modellen op de grootste internationale beurs voor klassieke auto’s op een 4.500 vierkante meter grote stand in Hal 1 van het beurscomplex.

1.000 vierkante meter van de stand zal exclusief voorbehouden zijn aan de luxueuze topversies van de S-Klasse en de voorgaande modelseries ervan. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de Benz ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ uit 1910. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze originele auto volledig te restaureren, met inachtneming van de vereisten voor optimale authenticiteit. Als gevolg daarvan staat de auto zowel symbool voor de rijke autosporttraditie van het merk als voor de competentie van Mercedes-Benz Classic op het gebied van omvangrijke, waarheidsgetrouwe restauratieprojecten. Dit specifieke project werd overigens voltooid in samenwerking met het Louwman Museum in Den Haag, dat eveneens een ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ uit 1910 in origineelstaat liet restaureren.

S-Klasse gallerie

Centraal in de expositie van Mercedes-Benz op de Techno Classica staat de presentatie van de S-Klasse-historie in de vorm van twaalf auto’s. Het belang van de S-Klasse en de productwaarden van het model, waarvan de wortels in de merkgeschiedenis teruggaan tot aan de uitvinding van de automobiel, worden in Essen gevisualiseerd door drie auto’s uit de eerste helft van de twintigste eeuw: de Mercedes-Simplex 60 pk (1904), die als toerwagen werd gebruikt door zakenman Emil Jellinek, evenals de Nürburg 460 (W 08, 1929) en het model 770 ‘Grand Mercedes’ (W 07, 1931). Naast negen andere modellen, die sinds 1951 symbool staan voor de premium topsedan van het merk, blikt Mercedes-Benz op haar stand ook vooruit naar de toekomst met de nieuwe 222 modelserie, die deze zomer wordt gelanceerd.

De Benz ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ uit 1910

De ‘Prinz-Heinrich-Wagen’ die op de Techno Classica wordt getoond, is één van de twee originele auto’s wereldwijd die de meer dan 100 jaren sinds ze voor het eerst het levenslicht zagen, hebben overleefd. De tien Benz toerwagens die destijds werden gebouwd, waren speciaal ontworpen voor de Prins Heinrich Tour van 1910 en waren hun tijd in technologisch opzicht ver vooruit. De auto uit de Mercedes-Benz Classic-collectie finishte in die Prins Heinrich Tour op een elfde positie en nog datzelfde jaar verscheen hij ook aan de start van de Tsaar Nicholas Tour. De auto beschikt nog steeds over de aangepaste motor waarmee deze tijdens de race in Rusland was uitgerust.

Samenwerking tussen merk en clubs

Mercedes-Benz Classic en de officieel erkende merkenclubs geven tijdens de Techno Classica 2013 opnieuw gezamenlijk blijk van hun wederzijdse passie. De presentatie van de 17 clubs, met in totaal 50 historische auto’s, maakt deel uit van de totale vertegenwoordiging van het merk op de beurs.

Verder besteedt Mercedes-Benz Classic tijdens de klassiekershow in Essen aandacht aan het uitgebreide serviceaanbod van zowel de Classic Centers als de dealerbedrijven en aan de ruime selectie Mercedes-Benz GenuineParts. Het Mercedes-Benz Museum en de Mercedes-Benz Classic Store maken eveneens deel uit van de expositie.

Jubileumeditie Techno Classica

Dit jaar wordt de Techno Classica voor de 25e maal in Essen gehouden. De beurs wordt op 10 april geopend met een preview-, pers- en handelsdag, gevolgd door de publieksdagen van 11 t/m 14 april. Vanwege deze jubileumeditie zijn alle twintig hallen en de openluchtruimte van het beursgebouw in Essen gevuld. In lijn met het jubileum maken 25 automerken van over de hele wereld tijdens de Techno Classica hun opwachting. Dit jaar verwacht de organisatie meer dan 180.000 bezoekers en 1.200 exposanten. In totaal zullen er zo’n 2.500 collectorsitems te zien zijn en biedt de show een platform voor restauratiespecialisten, toeleveranciers, leveranciers van reserveonderdelen en vanzelfsprekend alles wat met klassieke auto’s te maken heeft, waaronder boeken, schaalmodellen, accessoires en kunst.

De geschiedenis van de S-Klasse staat van 18 juni t/m 3 november 2013 tevens centraal in een speciale expositie in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.