24
februari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Susie Stoddart en Mathias Lauda voor Mercedes-Benz in DTM 2006

De 23-jarige Britse Susie Stoddart en de 25-jarige Oostenrijkse coureur Mathias Lauda komen dit seizoen voor Mercedes-Benz in actie tijdens het Duits toerwagenkampioenschap DTM. Met Susie Stoddart, die de afgelopen jaren successen boekte in Britse formulewagenklasses, komt er voor het eerst sinds Ellen Lohr in 1996 weer een dame voor Mercedes-Benz in de DTM in actie. Lohr was in 1992 op het circuit van Hockenheim de eerste en tot nu toe enige vrouw die een DTM-race op haar naam wist te schrijven. Mathias Lauda komt uit een bekende racefamilie: vader Niki won driemaal de wereldtitel in de Formule 1 en onderhoudt sinds vele jaren nauwe banden met Mercedes-Benz.

Susie Stoddart zal uitkomen voor het team Mücke Motorsport uit Berlijn. Ze begon haar loopbaan in de kartsport en reed in 2001 in de Britse Formule Renault Winter Series. In 2003 werd Stoddart negende in het Brits Formule Renault-kampioenschap, dat ze een jaar later als vierde afsloot. Vorig jaar nam ze deel aan het Brits Formule 3-kampioenschap, maar vanwege een blessure kon ze slechts twee races rijden. Ze maakte vooral indruk tijdens de finale van de prestigieuze McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award, waaraan ze zowel in 2003 als 2004 deelnam.

“Het is fantastisch deze kans te krijgen. De uitnodiging om in Barcelona een DTM-auto te testen kwam echt als een verrassing en ik heb mijn best gedaan om er het maximale uit te halen. Ik ken de DTM van televisie. Natuurlijk moet ik veel leren en het is duidelijk dat dat voorlopig vooral achterin het veld zal gebeuren”, aldus Susie Stoddart.

Mathias Lauda komt voor het team van Ingmar Persson in actie. Hij begon pas vier jaar geleden met autosport en reed eerst twee seizoen in de Formule Nissan. In 2004 kwam hij uit in het Internationaal Formule 3000-kampioenschap en de Euro 3000-serie. Vorig jaar racete Lauda, die in Barcelona woont, in de GP2-klasse. Bovendien reed hij voor het Oostenrijkse team in de A1 Grand Prix-serie. Vader Niki Lauda verklaart: “Ik ben blij dat Mathias van Mercedes-Benz de kans krijgt om in de DTM te rijden. Voor mij is dit kampioenschap met zijn professionele organisatie, enorme toeschouwersaantallen en indrukwekkende TV-cijfers de beste klasse na de Formule 1.” Mathias Lauda zegt zelf: “Ik ben er trots op dat ik voor Mercedes-Benz in de DTM mag rijden. Ik heb geen ervaring met toerwagens en moet zeker nog veel leren. Na een leerfase wil ik door goede resultaten de aandacht trekken.”

Norbert Haug, vice-president Mercedes-Benz Motorsport, zegt: “Met Susie Stoddart en Mathias Lauda hebben we twee aardige nieuwkomers in ons DTM-team. Susie en Mathias zijn een aanwinst voor de DTM. Ze hebben voor zichzelf een zware taak uitgezocht en ze kunnen op onze steun rekenen om die taak aan te pakken.”