08
april
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Supersportwagens in het middelpunt in Essen: Mercedes-Benz op Techno Classica

Mercedes-Benz is met een eigen stand aanwezig op de Techno Classica, de toonaangevende klassiekerbeurs die van 8 tot en met 11 april wordt gehouden in de Duitse stad Essen. Centraal op de 1.100 vierkante meter grote stand staan de supersportwagens van Mercedes-Benz. Liefst tien iconen uit de sportwagengeschiedenis van het merk zijn in Essen bijeen gebracht, variërend van de Mercedes Simplex uit 1903 tot aan de spraakmakende nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG.

Mercedes-Benz heeft een indrukwekkende geschiedenis als het gaat om supersportwagens. De zestig pk van de Simplex lijken anno 2010 misschien niet spectaculair, maar de auto was in zijn tijd een supersportwagen pur sang. Z’n vermogen is 107 jaar later te vergelijken met de indrukwekkende cijfers die de SLS AMG levert. Op de beurs staan meerdere visitekaartjes die Mercedes-Benz door de jaren heen heeft afgegeven als de legendarische C111 en C112, enkele DTM-auto’s en de Vision SLR.

Traditiegetrouw is ook het Mercedes-Benz Classic Center aanwezig met klassiekers uit de bijna 125-jarige geschiedenis van het merk. Zo kunnen de bezoekers in Essen genieten van de zeldzame vooroorlogse 500K Cabriolet B. De geestelijk vader van de huidige SLS AMG, de 300 SL met z’n karakteristieke vleugeldeuren, ontbreekt uiteraard niet op de show. Zowel de 500K als de 300 SL zijn overigens te koop. Wie besluit tot aankoop van deze Gullwing, krijgt de gelegenheid om deel te nemen aan Mille Miglia 2010. Een speciaal team van Mercedes-Benz begeleidt de auto en zijn inzittenden tijdens de rit van Brescia naar Rome.

Mercedes-Benz zorgt op de Techno Classica voor een Nederlands tintje door de unieke SSK uit het Louwman Museum tentoon te stellen. Deze SSK wordt beschouwd als de meest originele SSK ter wereld en is pas vanaf de zomer te bezichtigen in het nieuwe Louwman Museum in Den Haag.

Ook liefhebbers van de zogeheten Mercedes-Benz youngtimers – modellen die ruwweg tussen 1970 en 1990 zijn gefabriceerd - worden door Mercedes-Benz uitgebreid bediend. Binnen de Nederlandse youngtimer-scene zijn alle modellen uit deze periode populair, maar vooral als er een ster op staat. Het Classic Center biedt in Essen een aantal van deze Mercedes-Benz Young Classics te koop aan. Ze voldoen aan de zwaarste kwaliteitseisen en worden aangeboden met een jaar fabrieksgarantie. Tijdens de beurs geeft ook een aantal partners van Mercedes-Benz Classic Center acte de présence, met name dealers die zich in klassieke automobielen van Mercedes-Benz hebben gespecialiseerd. Ook zijn diverse clubs op de beurs vertegenwoordigd.