14
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Succesvolle start voor de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse

  • Veiligste auto in zijn klasse volgens Euro NCAP

  • Milieucertificaat voor complete levenscyclus

  • Sterke verkoopcijfers in eerste maand van 2012

  • Grote vraag in Nederland: extra contingent toegewezen

De nieuwe B-Klasse kent op alle fronten een sterke start. Euro NCAP wees de auto aan als veiligste nieuwe auto in zijn segment en de TÜV verleende de B-Klasse op basis van het zogenaamde lifecycle assessment een milieucertificaat. Zowel in Europa als in Nederland kent de B-Klasse een voorspoedige verkoopstart. In verband met de grote vraag heeft Nederland een extra contingent B-Klasse modellen toegewezen gekregen.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe B-Klasse stond ‘veiligheid’ in goede Mercedes-Benz traditie bovenaan de prioriteitenlijst. Dat die prioriteit op de juiste wijze is ingevuld, blijkt uit de resultaten van de Euro NCAP veiligheidsonderzoeken. De nieuwe B-Klasse kreeg de maximale score van 5 sterren én een Advanced Award voor COLLISION PREVENTION ASSIST, het radargestuurde ongevallen-waarschuwingsysteem dat het risico op kop-staart botsingen vermindert. Euro NCAP riep de nieuwe B-Klasse in het segment van compacte MPV’s uit tot de veiligste auto.

Integraal milieuvriendelijk

De B-Klasse werd door de toonaangevende keuringsinstantie TÜV onderscheiden met het milieucertificaat. Dit is het resultaat van het goed doorlopen van het zogenaamde lifecycle assessment waarbij alle ecologisch relevante details worden beoordeeld. Dan gaat het niet alleen om de lage verbruikscijfers van de B-Klasse, maar ook over het productieproces, het gebruik van grondstoffen en gerecyclede materialen en de recyclingmogelijkheden van de auto zelf. Uit het TÜV-assessment kwam onder meer naar voren dat de complete energiebehoefte van de B-Klasse gedurende de volledige levensduur 14% lager is dan die van zijn voorganger. Dit komt overeen met de energieinhoud van 2.400 liter benzine. 

Enthousiaste klanten

De nieuwe B-Klasse is ook zeer enthousiast ontvangen door klanten. In januari was de B-Klasse bijvoorbeeld de bestverkochte auto in zijn segment in Duitsland. In Nederland heeft de B-Klasse ook een warm onthaal gekregen. De B-Klasse trekt uiteraard ‘eigen rijders’ maar ook opvallend veel klanten van andere merken. Klanten uit beide categorieën geven aan dat ze zeer ingenomen zijn met de rijgenschappen, het hoge comfort-, kwaliteit en veiligheidsniveau en de praktische aspecten van de B-Klasse. Bovendien vallen alle modellen in de 20%-categorie van de bijtelling. Daardoor maakt de B-Klasse ook een sterke groei in het zakelijke segment door. De vraag in ons land is inmiddels zo groot dat Mercedes-Benz heeft besloten een extra contingent B-Klasse modellen aan de Nederlandse organisatie toe te wijzen. Hiermee worden wachttijden voor klanten zo veel mogelijk voorkomen. Op korte termijn start de productie van de B-Klasse ook in de nieuwe Mercedes-Benz fabriek in het Hongaarse Kecskemét. Deze fabriek is speciaal ontwikkeld ten behoeve van de productie van de nieuwe lijn compacte Mercedes-Benz modellen. Deze lijn wordt later dit jaar aangevuld met de nieuwe A-Klasse, die op de autotentoonstelling van Genève zijn wereldpremière beleeft. De nieuwe compacte lijn zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan Mercedes-Benz’ doelstelling om het recordresultaat over 2011 te overtreffen.