14
september
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Stoere Mercedes-Benz Actros 2548 Lowliner Megaspace voor Klinken Transport

Transportbedrijf Klinken uit Barendrecht is specialist in het vervoer van pallets en gekoeld transport. Het wagenpark van Klinken is onlangs uitgebreid met een Mercedes-Benz Actros 2548 LL voorzien van een krachtige V6-motor én het nieuwe automatische schakelsysteem Mercedes PowerShift. Bovendien is de Actros uitgerust met een Megaspace cabine en diverse opties. De nieuwe truck wordt voornamelijk ingezet voor binnenlands transport van pallets en betonplaten.

 

 Wagenpark
Oprichter Jan van Klinken is in 2002 begonnen met één wagen voor het vervoeren van pallets en het verzorgen van koeltransporten. Binnen vijf jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een allround transportonderneming met een wagenpark van tien eenheden waaronder nu ook twee Mercedes-Benz vrachtwagens.

 Hoge verwachtingen
Mercedes-Benz dealer Hogenbirk uit Rotterdam leverde de eerste Mercedes-Benz Actros eind 2005 aan Klinken Transport. Deze 360 pk sterke bakwagen voldeed prima aan de verwachtingen. Met name zoon Nick van Klinken, de trotse chauffeur van deze Actros, was bijzonder enthousiast over het comfort, de rijeigenschappen en de uitstraling. De keuze voor een tweede Actros was daarom een logische. Ditmaal één met nog meer pk’s!

 Actros 2548 LL Lowliner
De Euro5 motor van de nieuwe Mercedes-Benz Actros 2548 LL is een echte krachtpatser met vermogen 480 pk. De Actros is voorzien van de nieuwe automatische PowerShift versnellingsbak. Dit schakelsysteem speelt in op het totale gewicht van de combinatie en de hellingshoek van de weg. Daarnaast zorgen ook de extra programma’s zoals de kickdownmodus, de uiterst precieze rangeermodus, de schommelmodus en de vier achteruitversnellingen voor maximale en comfortabele inzet. De nieuwe Actros laat indrukwekkende cijfers zien op het gebied van brandstofverbruik. Zeker door de combinatie motorvermogen met Mercedes PowerShift zijn er al flinke besparingen gerealiseerd. De Actros is door de dealer als Lowliner geadviseerd. Door dit extra lage chassis kan er efficiënt wordt omgegaan met het beschikbare laadvolume. Zeker in het palletvervoer is dat een groot voordeel.

 Droomwerkplek
Om de truck een unieke uitstraling te geven, heeft Nick van Klinken er de nodige extra’s laten op- en inbouwen. Dealer Hogenbirk heeft al zijn wensen vertaald naar pasklare oplossingen. De blikvanger is de grote bullbar op de voorkant van de truck en ook de stoere boegspoiler valt direct op. De gehele auto is gespoten in een frisse blauwe tint. Qua verlichting zijn er verstralers en extra zijlichten op de cabine gemonteerd. Ook het interieur is flink onder handen genomen. De Megaspace cabine is van binnen bekleed met blauw velours. Tevens is de truck voorzien van een Mercedes-Benz meubilair waaronder een koelkast, een magnetron en een DVD-speler met een 17 inch beeldscherm.

 Nauwe samenwerking
Mercedes-Benz dealer Hogenbirk heeft nauw met Klinken Transport samengewerkt om invulling te geven aan alle wensen. Het eindresultaat mag er daarom ook zijn.