21
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Start, stop, go! smart fortwo micro hybrid drive nu bij de dealer

De smart fortwo micro hybrid drive (mhd) is vanaf nu te bewonderen en te rijden bij alle smart centers van Nederland. De stop-/starttechnologie zorgt ervoor dat de fortwo geen brandstof verbruikt als hij stil staat. Dat is wel zo zuinig en zo schoon. Daarmee verdient de fortwo zowel in coupé- als in cabrio-uitvoering een energielabel A en dus een bpm-bonus van 1.400 euro. De prijslijst begint bij 11.200 euro. En voor zakelijke rijders kan het voordeel verder oplopen, want voor de smart fortwo mhd geldt een bijtelling van slechts 14%. De particuliere rijder betaalt slechts 8 euro wegenbelasting per maand.

Omdat niets ineffeciënter is dan brandstof verbruiken als je stilstaat, introduceert smart stop-/starttechnologie voor de fortwo. Dat werkt als volgt: als de bestuurder remt en de snelheid van de fortwo onder 8 km/h komt, schakelt de motor automatisch uit. Vanaf dat moment verbruikt de auto geen brandstof én stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Het mhd-systeem zorgt zo voor een verlaging van het verbruik van gemiddeld 8%. De gemiddelde CO2-uitstoot blijft steken bij slechts 103 g/km (cabrio: 105 g/km).

De volle buit van zuinig

De overheid beloont de aanschaf en het rijden van zuinige en schone auto’s en de fortwo mhd pakt in dat opzicht de volle buit. Om te beginnen krijgt hij vanwege zijn A-label de maximale bpm-bonus van 1.400 euro. Ook in zakelijk opzicht is de fortwo mhd zeer interessant. Dankzij de zuinige en schone techniek die hij aan boord heeft, hoeven zakelijke rijders slechts 14% van de toch al gunstige basisprijs van de fortwo mhd bij hun inkomen op te tellen. En los van het feit of de fortwo mhd zakelijk of privé ingezet gaat worden: het verbruik van de auto is gunstig. Tussen de benzinemaatschappijen en smart mhd-rijders zal het wel nooit meer goedkomen.

De fortwo mhd is er als coupé en als cabrio. Beide zijn er met keus uit de uitrustingsniveaus pure, pulse en passion. De prijslijst start bij 11.200 euro (incl. BTW en BPM).