30
januari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Sport, Leicht, Kurz: prijzen

Vanaf vijf april staat de nieuwe SLK bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealer. Het nieuwe model is uiterlijk én in dynamisch opzicht nog scherper, maar dan wel in combinatie met een lager verbruik en gunstiger emissiecijfers. Mede daardoor is de SLK er nu al vanaf € 49.950. En dan is er ook nog eens een messcherpe introductieaanbieding.

De nieuwe SLK is dynamischer dan ooit. Dat komt onder meer door sterkere motoren. De sportieve 3,5-liter V6 met 224 kW/305 pk is nieuw voor de auto en de tweeliter compressormotor wint 21 pk (bij een daling van het gemiddelde verbruik van 1,0l/100km). Maar de extra dynamiek zit hem ook in een nog scherper gesneden uiterlijk met een extra uitgesproken pijlvorm én nieuwe technische voorzieningen zoals het optionele Dynamic Steering, dat dankzij een directere respons op stuurbewegingen voor een nog sportiever gevoel zorgt.

Aantrekkelijke prijzen

De prijslijst begint bij € 49.950 voor de SLK 200. Vervolgens is er de SLK 280, die voor € 56.900 te boek staat. De nieuwe SLK 350 is er vanaf € 63.900 en de spectaculaire SLK 55 AMG kost op de kop af € 100.000 (alle prijzen inclusief BPM en BTW). Afgezien van de SLK 55 AMG, zijn alle modellen standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tegen meerprijs is een automatische versnellingsbak beschikbaar (vijftraps automaat voor de SLK 200 KOMPRESSOR, 7G-TRONIC voor de overige modellen).

Ter introductie en vermaak

De introductieaanbieding voor de nieuwe SLK is als de auto zelf: uitermate scherp. Zo is de nieuwe SLK tegen een zeer gunstige meerprijs leverbaar in Prestige-uitvoering. De toch al complete standaarduitrusting wordt dan uitgebreid met een alarmsysteem (SCM 3 goedgekeurd), Radio 50 APS met DVD-navigatie, TMC, telefoonbedieningstoetsen, een CD-/DVD-speler (MP3-compatibel), zes luidsprekers en Bluetooth-functionaliteit voor handsfree bellen. Ook metallic lak en een regensensor zijn standaard op de Prestige-uitvoering, waarvoor de meerprijs slechts € 2.950 bedraagt. Het klantvoordeel bedraagt in dit geval € 1.350. De snelste beslissers krijgen op dit model bovendien de COMAND kaartnavigatie geheel gratis en dat betekent een extra voordeel van ruim € 2.000.

De SLK Prestige Plus gaat uitrustingstechnisch nog een stapje verder. Dit model beschikt over alle ‘ingrediënten’ van de SLK Prestige maar ook over Audio COMAND APS met LINGUATRONIC kaartnavigatie inclusief 4 GB harddisk en TMC en een PCMCIA-ingang, lederen bekleding, stoelverwarming en AIRSCARF (hoofdruimteverwarming inclusief stoffen windscherm), verwarmde ruitensproeiers en het Park Tronic System. De Mercedes-Benz dealer biedt deze uitvoering aan voor € 7.450 (bij de SLK 55 AMG voor € 5.850) en daarmee vertegenwoordigt het een klantvoordeel van € 3.279.

Uiteraard is de nieuwe SLK-Klasse ook op andere manieren verregaand te personaliseren. Zo zijn ook een Sportpakket, het AMG Performance Package voor de SLK 55 AMG en diverse individuele accesoires beschikbaar.