26
oktober
2023
|
11:50
Europe/Amsterdam

Speciale beoordeling van assistentiesystemen: topscores voor Mercedes-Benz E-Klasse en EQE SUV van Euro NCAP

Samenvatting

·       Mercedes-Benz E-Klasse en EQE SUV krijgen van Euro NCAP bij de speciale beoordeling van assistentiesystemen de algemene score ‘zeer goed’

·       De beoordeling was gebaseerd op de meest uitgebreide uitrusting qua assistentiesystemen

·       De principes van de integrale veiligheid – met name de ongevalsveiligheid – gelden voor alle modellen van het merk, ongeacht de aandrijftechnologie

Met de nieuwe E-klasse en de EQE SUV heeft de onafhankelijke Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP maar liefst twee Mercedes-Benz modellen bekroond voor het zeer hoge prestatieniveau van hun assistentiesystemen. Zowel de Mercedes-Benz E 400 e 4MATIC Limousine (WLTP: brandstofverbruik gecombineerd: 0,9-0,6 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 20-14 g/km; energieverbruik gecombineerd: 21,5-19,2 kWh/100 km) en de EQE 500 4MATIC SUV (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 21,9-18,4 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] kregen de algemene score ‘zeer goed’ bij de speciale beoordeling van de assistentiesystemen. De hoogste Euro NCAP-resultaten tot nu toe op de twee deelgebieden assistentievaardigheid en veiligheidsback-up werden in 2022  behaald door de EQE Limousine, met scores van 85 en 100 procent. Met scores van respectievelijk 85 en 99 procent sluiten de E-Klasse en de EQE SUV nu naadloos aan op dit succes.

“We zijn erg blij met deze buitengewone resultaten. Daarmee bewijst ons assistentie- en veiligheidsconcept, dat is afgestemd op echte ongevallenscenario’s, zich ook in gestandaardiseerde beoordelingen. Tegelijkertijd bevestigen de uitstekende prestaties van de E-klasse als plug-in hybrid en de volledig elektrische EQE SUV bij Euro NCAP dat de kwaliteit van het geassisteerd rijden bij Mercedes-Benz geen kwestie is van het aandrijfconcept.”

Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer

Bij de speciale beoordeling van de assistentiesystemen neemt Euro NCAP de meest uitgebreide uitrusting qua assistentiesystemen als basis, bij de E-Klasse en de EQE SUV dus het optionele rijassistentiepakket plus[2]. In combinatie met de standaarduitrusting omvat het rijassistentiepakket plus van beide voertuigen de systemen actieve afstandsassistent DISTRONIC, actieve snelheidslimietassistent, actieve fileassistent, actieve stuurassistent, actieve rijstrookwisselassistent, actieve noodstopassistent, actieve remassistent, uitwijk-stuurassistent, actieve spoorassistent, actieve dodehoekassistent, ATTENTION ASSIST, kruisingsfunctie, parkeerpakket met achteruitrijcamera alsmede PRE-SAFE® PLUS en PRE-SAFE® Impulse Side.

Mercedes-Benz maakt in principe geen onderscheid tussen de verschillende aandrijfsystemen als het gaat om de hoge veiligheidsnormen van het merk. De fabrikant heeft dit onlangs op indrukwekkende wijze gedemonstreerd met ’s werelds eerste openbare crashtest van twee volledig elektrische voertuigen in het eigen technologiecenter voor voertuigveiligheid (Technologiezentrum für Fahrzeugsicherheit) in Sindelfingen. Net als alle andere Mercedes-Benz modellen heeft de EQE SUV een stijf passagierscompartiment, speciale kreukelzones en moderne veiligheidssystemen. Daarnaast heeft Mercedes-Benz een meertraps HV-veiligheidsconcept ontwikkeld. Het beschermingsconcept biedt een hoog veiligheidsniveau zowel bij het rijden als tijdens en na een botsing.


 


[1] De vermelde waarden zijn de vastgestelde WLTP CO₂-waarden volgens Art. 2 Nr. 3 van de Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De waarden voor het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze waarden. Het energieverbruik en de actieradius zijn bepaald op basis van Verordening 2017/1151/EU.
[2] De rijassistentie- en veiligheidssystemen van Mercedes-Benz zijn hulpmiddelen en ontslaan de bestuurder niet van diens verantwoordelijkheid. De instructies in de gebruiksaanwijzing en de daar beschreven systeemgrenzen dienen altijd in acht te worden genomen.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met circa 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse en producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2022 werden circa 2 miljoen personenwagens en 415.300 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.