13
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Speciale AMG-modellen in het Mercedes-Benz Museum

In het Mercedes-Benz Museum zijn deze zomer drie bijzondere modellen met vernieuwende aandrijflijnconcepten te bewonderen. Het bijna 12 meter lange neongele offshore-powerboatconcept Cigarette AMG Electric Drive vormt daarbij de blikvanger. De boot wordt geflankeerd door zijn technische pendant, de eveneens neongele supersportwagen Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive. En in de foyer van het museum staat de terreinwagenstudie Ener-G-Force.

Het offshore-powerboatconcept Cigarette AMG Electric Drive is de sterkste en snelste elektrisch aangedreven motorboot ter wereld van dit moment. Bij de conceptstudie worden talrijke componenten uit de SLS AMG Coupé Electric Drive gebruikt. De powerboat heeft twaalf elektromotoren met een vermogen van in totaal 1.656 kW en een koppel van 3.000 Newtonmeter – goed voor een topsnelheid van meer dan 160 km/h. De boot is ontwikkeld door Mercedes-AMG in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Cigarette Racing en wordt tot 8 september 2013 op het talud voor het Mercedes-Benz Museum tentoongesteld.

De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive geldt als het sterkste en snelste elektrisch aangedreven voertuig uit serieproductie ter wereld. De supersportwagen met hightech uit de Formule 1 heeft vier elektromotoren met een totaal vermogen van 552 kW en een maximaal koppel van 1.000 Newtonmeter. Hij sprint in slechts 3,9 seconden van nul naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 250 km/h (elektronisch begrensd). De SLS AMG Coupé Electric Drive wordt bij Mercedes-AMG in Affalterbach in exclusieve serie met de hand geproduceerd en richt zich op fans van supersportwagentechniek die geïnteresseerd zijn in de ultieme hightech-oplossingen van de toekomst. De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive is tot 14 augustus en vervolgens van 20 augustus t/m 5 september op het talud voor het Mercedes-Benz Museum te zien.

De designstudie Ener-G-Force is ontstaan tijdens een ontwerpwedstrijd ter gelegenheid van de Los Angeles Design Challenge 2012 met als thema 'Highway Patrol Vehicle 2025'. De auto is onmiskenbaar geïnspireerd op de G-Klasse. Het conceptvoertuig is uitermate geschikt voor extreme terreinomstandigheden en rijdt dankzij alternatieve aandrijving helemaal emissievrij. De Ener-G-Force beschikt over vier wielnaafmotoren met in totaal 450 kW. Elektronica met hoog vermogen past het vermogen nauwkeurig en voor ieder wiel afzonderlijk aan de terreinomstandigheden aan. Energie wordt geleverd door batterijen met een brandstofcel als range extender. De actieradius van de terreinwagenstudie Ener-G-Force bedraagt 800 km en de enige uitstoot die geproduceerd wordt is waterdamp. Het voertuig staat tot 5 september 2013 in de foyer van het Mercedes-Benz Museum.