28
juli
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Sociale betrokkenheid volgens Mercedes-Benz Financial Services: eerste Day of Caring

Zowel internationaal als nationaal heeft Mercedes-Benz Financial Services sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Tijdens zogenaamde Days of Caring zetten teams van Mercedes-Benz Financial Services zich in voor een goed doel. De Nederlandse divisie koos voor een bijzonder project: het opruimen van een bunkercomplex uit de tweede wereldoorlog om zo rustige verblijven voor vleermuizen te creëren.

Om de sociale betrokkenheid in daden om te zetten, toog een 70 man (M/V) sterk team van Mercedes-Benz Financial Services onlangs naar een bunkercomplex in de duinen van Wassenaar. Staatsbosbeheer had namelijk het plan opgevat om het complex in te richten als verblijf voor vleermuizen. Deze beschermde dieren verrichten nuttig werk – ze eten bijvoorbeeld veel insecten. Mercedes-Benz Financial Services koos voor dit project omdat het dicht bij de natuur staat – de basis van alles.

Het werk voor de medewerkers van Mercedes-Benz Financial Services bestond vooral uit opruimen: de bunkers en de bijbehorende gangenstelsels zaten vol zand. Dat werd er met vereende krachten uitgeschept en zo ontstond een ideale rustplaats voor de vleermuizen.

Days of Caring: internationaal initiatief

Het vrijwilligerswerk van het Nederlandse team staat niet op zich.  Mercedes-Benz Financial Services organiseert wereldwijd Days of Caring waarbij alle werknemers zich minimaal één dag per jaar inzetten voor een goed doel om zo een actieve bijdrage te leveren aan een betere maatschappij. De Days of Caring zijn een onderdeel van de CSR (Corporate Social Responsibility) van Mercedes-Benz Financial Services.