06
oktober
2020
|
09:09
Europe/Amsterdam

Snel en emissievrij – ‘de laatste kilometer’ met de Mercedes-Benz eScooter

Als aanbieder van mobiliteitsservices ontwikkelt Mercedes-Benz duurzame concepten voor vele aspecten van mobiliteit. Met de nieuwe, volledig elektrische EQ-familie voldoet de onderneming nu al aan de behoeften van uiteenlopende doelgroepen, met innovatieve voertuigen als de smart EQ, de nieuwe SUV-interpretatie EQC en de MPV EQV. Mercedes-Benz gaat nu nog een stap verder en brengt met de eScooter een emissievrije oplossing speciaal voor de laatste kilometer op de markt. De Mercedes-Benz eScooter is ontworpen met één ding in gedachten: een lange levensduur. Door het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen is het mogelijk om er ruim 5.000 kilometer mee te kunnen afleggen. Dankzij het lage gewicht en het intuïtieve vouwmechanisme past de eScooter gemakkelijk in de bagageruimte, kan hij ook mee in het openbaar vervoer en scoort hij hoog op actieradius, veiligheid en design (link naar de video: the last emissions-free miles).

De eScooter, die Mercedes-Benz lanceert in samenwerking met de Zwitserse micromobiliteitsspecialist Micro Mobility Systems AG, is stijlvol, sterk en comfortabel. Daarmee voldoet de in Stuttgart gevestigde autofabrikant aan de behoefte van veel klanten aan flexibele, individuele mobiliteitsoplossingen, met name in de stad. De spreekwoordelijke ‘laatste kilometer is waar de Mercedes-Benz eScooter zijn potentieel volledig kan ontplooien. Emissievrije micromobiliteit is een belangrijk onderdeel in de transitie naar leefbare steden met een intelligente verkeersmix en draagt daarmee bij aan verbetering van de luchtkwaliteit. Bovendien past de eScooter perfect bij de moderne urban lifestyle. Zeker bij gebruik van een eigen eScooter kan de berijder te allen tijde vertrouwen op een ideale en handige oplossing. En omdat de eScooter overal mee naartoe kan worden genomen, vormt hij geen belasting voor de openbare ruimte.

Het elegante zwarte design, met de co-branding van Mercedes-Benz en Micro op het spatbord, spreekt mensen aan die zich willen onderscheiden van de massa en een product zoeken dat tot in detail is doordacht. Met zijn 250 watt elektromotor accelereert de eScooter vlot naar de in Duitsland toegestane 20 km/h, en de 7,8 Ah accu zorgt voor een actieradius tot 25 km. Daardoor kunnen gebruikers niet alleen snel en behendig reizen, maar ook comfortabel en veilig. Het kickboard is breed, biedt veel ruimte voor beide voeten en is voorzien van een antislip coating. De Mercedes-Benz eScooter heeft voor- en achtervering en is uitgerust met rubberbanden met een diameter van 20 cm die moeiteloos oneffen wegdek zoals kinderkopjes kunnen verwerken.

De stuurkolom met telescoopfunctie is traploos aan te passen aan de lengte van de berijder. Het ergonomisch gevormde stuur is voorzien van een gashendel aan de rechterkant en een remhendel en geïntegreerde bel aan de linkerkant. Het centraal geplaatste display geeft in één oogopslag de snelheid, laadstatus en rijmodus weer.

Het remsysteem van de Mercedes-Benz eScooter bestaat uit een trommelrem achter en een voetrem op het kickboard. De voor- en achterlichten zijn geschikt voor gebruik in het wegverkeer. Samen met de zijreflectoren maken ze het mogelijk ook in het donker te rijden.

Een handige extra functie is de connectiviteit met de Micro-app. De Mercedes-Benz eScooter maakt via Bluetooth®  verbinding met de smartphone, die met een beugel aan het stuur kan worden bevestigd. De app geeft de berijder toegang tot informatie over de snelheid, afstand, reistijd en laadstatus van de accu. Het geïntegreerde navigatiesysteem toont op het display onder meer de kortste route naar de bestemming. Via de app kunnen ook diverse functies zoals de licht- of rijmodus van de eScooter worden geregeld.

De Mercedes-Benz eScooter heeft een intuïtief vouwmechanisme, dat kan worden bediend met slechts één voetbeweging. Ook de handgrepen kunnen worden ingeklapt. Dit betekent dat hij zelfs in een kleine bagageruimte past en gemakkelijk in al het openbaar vervoer kan worden meegenomen. Extra pluspunt is zijn lage gewicht van slechts 13,5 kg.

De Mercedes-Benz eScooter laadt in ongeveer 3 tot 3,5 uur op via een standaard stopcontact en is in iets meer dan 2 uur 70% geladen. Mercedes-Benz is ook van plan om een ​​Bluetooth®-verbinding en een laadmogelijkheid voor in de bagageruimte aan te bieden, zodat de eScooter tijdens het rijden kan worden geladen.

De Mercedes-Benz eScooter is in Duitsland goedgekeurd voor het rijden op de openbare weg. De eScooter voldoet aan alle noodzakelijke eisen, zoals een kentekenplaathouder, een typeplaatje en ABE [Duitse goedkeuring van een voertuig], dus het enige dat de eigenaar hoeft te doen is het afsluiten van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Over Micro Mobility Systems

Micro Mobility Systems AG, opgericht door Wim Ouboter, werd in de jaren 90 wereldwijd bekend met de Micro Scooter. Trouw aan de visie van een ‘better urban lifestyle’, biedt Micro nu meer dan 100 verschillende mobiliteitsproducten aan voor kinderen, jongeren en volwassenen, en is het een wereldmarktleider in het premium segment. De producten van het merk variëren van populaire kinderscooters tot stijlvolle elektroscooters en de nieuwste innovatie, de elektroauto Microlino. Meer informatie: www.micro-mobility.com

Technische gegevens

Gewicht: circa 13,5 kg

Afmetingen: lengte: 980 mm; hoogte: 1096 mm; breedte: 145 mm

Afmetingen ingeklapt: lengte: 928 mm; hoogte: 340 mm; breedte: 145 mm

Motorvermogen: nominaal 250 watt, piek 500 watt

Accu: 7,8 Ah, 280 Wh, LG-cellen

Actieradius: circa 25 km

Topsnelheid: 20 km/h

Laadtijd: 3 - 3,5 uur

Bandenmaat: voor 200 mm, achter 200 mm

Remmen: 3 (1 voor en 2 achter)

Verlichting: voor en achter

Vering: voor en achter

Display: ja

Goedgekeurd voor gebruik op de weg: ja

Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO₂-emissie van nieuwe personenwagens is te vinden in de ‘Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch‘ voor nieuwe personenwagens, die kosteloos bij alle dealers en bij de Deutschen Automobil Treuhand GmbH is te verkrijgen via www.dat.de.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.