11
oktober
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

smarts fortwo van ConnectCar voor Van der Valk

  • Twee smarts fortwo voor gasten van elk Van der Valk-hotel

  • Auto’s en verhuur worden verzorgd door ConnectCar

  • smart fortwo: compact wendbaar én zeer zuinig 

Hotelketen Van der Valk zet met onmiddellijke ingang smarts fortwo in als extra mobiliteitsservice voor zijn gasten. Deze smarts zijn voor een aantrekkelijk dagtarief te huren. Het eenvoudige en efficiënte verhuurproces wordt verzorgd door het gerenommeerde autoverhuurbedrijf ConnectCar. Van der Valk stationeert bij 35 van zijn hotels twee duidelijk herkenbare smarts.

Met de ingebruikname van in totaal zo’n 70 smarts fortwo tilt horecaconcern Van der Valk zijn dienstverlening naar een nog hoger plan. Frits Schoemaker van Van der Valk: “Bij veel van onze hotels kunnen gasten al gebruik maken van fietsen. Die service is zeer succesvol. Maar we merkten ook dat er grote behoefte is aan individueel vervoer voor langere afstanden. Daar springen we met de inzet van de smarts fortwo op in. Deze auto’s zijn compact, wendbaar én zuinig. Dat laatste is voor ons van groot belang. Voor al onze vestigingen hebben we de zogenaamde ‘Green Key’ een officieel keurmerk voor de toerisme- en recreatiebranche dat aangeeft dat we serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dat opzicht denken we verder dan alleen aan onze hotelgasten. Zo kunnen alle ConnectCar-leden uiteraard gebruik maken van de smarts. Voor mensen die in de buurt van een Van der Valk-hotel wonnen, kan dit concept bijzonder interessant zijn.”

Eenvoudig huren 

Klanten van Van der Valk kunnen voor slechts € 60 per dag gebruik maken van de smart fortwo. In dat bedrag is alles inbegrepen. Klanten mogen een onbeperkt aantal kilometers rijden (in elke auto is een brandstofpas aanwezig om een eventuele tankbeurt mogelijk te maken) en er geldt geen eigen risico. Ook hoeft er geen borg betaald te worden. De inzet van de smarts fortwo inclusief het unieke servicepakket is tot stand gekomen door de kennis en ervaring van ConnectCar, de autoverhuurmaatschappij van KAV. ConnectCar-directeur Hemmie Kerklingh: “Speciaal voor Van der Valk hebben we een systeem ontwikkeld waarmee het hotelpersoneel snel en eenvoudig een huurovereenkomst tot stand kan brengen. Klanten kunnen daardoor direct op weg. De gehele ‘backoffice’ wordt verzorgd door ConnectCar. Van der Valk heeft daar geen omkijken naar. Dat is wel zo efficiënt, niet alleen voor de werknemers van Van der Valk, maar vooral ook voor de gebruikers van de smarts.”

Herkenbaar

De smarts fortwo die Van der Valk voor zijn gasten klaar heeft staan, zijn duidelijk herkenbaar. De auto’s dragen bijvoorbeeld het kenmerkende toekan-logo. Uiteraard is ook het ConnectCar-logo op de auto’s aangebracht. Bij de recepties van de hotels staan opvallende displays en vlaggen die de gasten attenderen op deze even gastvrije als innovatieve vorm van mobiliteit.