25
maart
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

smarthuren.nl breidt activiteiten uit met nieuwe smarts en verhuurlocatie in Rotterdam

smarthuren.nl heeft 20 nieuwe smarts forfour in gebruik genomen. Het zijn de eerste van in totaal 50 stuks die dit jaar geleverd worden. De auto’s worden op vier verhuurlocaties in Nederland ingezet, waaronder de nieuwe locatie in Rotterdam, bij het ss Rotterdam. De smarts zijn afgeleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink in Groningen.

Klaas Jaap Beintema, eigenaar van smarthuren.nl, ontving de sleutels van de nieuwe smarts uit handen van Frans Kroon, fleetsales accountmanager van Mercedes-Benz Nederland. Beintema: “Wij richten ons met onze autoverhuur specifiek op de smart fortwo en forfour. Een auto huren hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Bovendien is smart rijden erg leuk! De modellen van smart zijn wendbaar en ideaal voor stadsverkeer. De smarts lenen zich ook bij uitstek voor langeafstandsritten: de eerste nieuwe smart forfour in onze vloot heeft qua afstand al 1x de wereld rondgereden in 8 maanden tijd!”

24/7 een smart ophalen of inleveren

smarthuren.nl heeft autoverhuurlocaties in Groningen, Assen, Amsterdam bij de Arena en nu ook in Rotterdam bij het ss Rotterdam. De autoverhuur geschiedt volledig online. De smart kan op ieder moment opgehaald en teruggebracht worden bij een van de vier vestigingen van smarthuren.nl.

De verhuurlocatie bestaat uit een smartbox. De klant wordt hier persoonlijk te woord gestaan door middel van een videoverbinding met een medewerker en alles wordt online afgehandeld. Na registratie en betaling kan de klant op het gewenste moment de sleutel van de gehuurde smart ophalen en later weer terugbrengen. De smartbox in Rotterdam dateert uit 1959 en was oorspronkelijk een telefooncel naar het ontwerp van Architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt uit Rotterdam, tevens bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoord stadion.

Samenwerking met Westcord Hotel ss Rotterdam

De verhuurlocatie in Rotterdam is een samenwerking met het nabijgelegen Westcord Hotel ss Rotterdam. Het ss Rotterdam was het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn en is sinds enkele jaren een van de hotels van Westcord. De smarts sluiten qua kleurstelling en bestickering geheel aan op de stijl en sfeer van deze bijzondere locatie aan het 3e Katendrechtsehoofd in Rotterdam.

smart forfour – standaard diverse veiligheids- en comfortvoorzieningen

Standaard heeft de smart forfour al een keur aan veiligheids- en comfortvoorzieningen. Daartoe behoren led-dagrijverlichting, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, cruisecontrol met limiter (variabele snelheidsbegrenzing), buitentemperatuurmeter met vorstwaarschuwing, combi-instrument met monochroom lcd-display, boordcomputer en elektrische ruitbediening. Bovendien heeft de vierzitter van smart standaard Dynamic steering met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en variabele stuuroverbrenging.