04
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart zet klant op nummer 1

smart is inmiddels meer dan een merk, het is een lifestyle. En die is jeugdig, fris en verantwoord. Dat komt tot uiting in een uniek modellenprogramma, maar ook in een hoogwaardige dienstverlening. Om die optimaal te volgen en waar nodig bij te sturen, is ‘Klant Nr. 1’ in het leven geroepen. Daarbij worden alle klanttevredenheidsaspecten nauwgezet in beeld gebracht én gevolgd. Nu is bekend welke Nederlandse smart dealers in dat opzicht de topscorers zijn. smart center Den Haag kwam als grote winnaar uit de bus.

Klant Nr. 1 is een continu programma waarbij klanttevredenheid structureel wordt geïntegreerd in alle activiteiten. Door dat te doen, wordt de dienstverlening geoptimaliseerd én krijgt de klant het prettige gevoel dat hij/zij wordt gewaardeerd. Die klant kan zich daarover uitspreken in tevredenheidsonderzoeken. Dat gebeurt door het invullen van enquêtes waarbij alle aspecten van de dienstverlening door de smart dealer de revue passeren. Op basis van deze enquêtes wordt bovendien zichtbaar welke dealers het best scoren als het gaat om klanttevredenheid.

smart center Den Haag: klantvriendelijkheid van topniveau

Het smart center Den Haag is door zijn klanten uitgeroepen tot meest klantvriendelijke smart dealer van Nederland. Daarvoor kreeg het een officiële onderscheiding van de importeur. Manager Aart Kleinveld reageert verheugd: “Al vanaf het moment dat ik bij smart binnenkwam, viel het me op hoe enorm enthousiast de klanten over het merk zijn. Dát is de basis van onze inspiratie. We willen dat de smart rijders net zo positief gaan denken over onze service. Wij streven niet alleen naar tevreden klanten, maar vooral ook naar enthousiaste klanten. Dat heeft afgelopen jaar bij ons een centrale rol gespeeld. We hebben met het totale center de klant en de klantbehoeften volledig centraal gesteld. En daarbij bestaat geen scheidslijn tussen verkoop en aftersales. Dat dit in slechts een jaar tijd tot dit fantastische resultaat heeft geleid is eigenlijk ongelooflijk, maar tegelijk een enorme inspiratie om zo verder te gaan.”