18
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart toont kleurrijk modellengamma op de AutoRAI 2015

smart is op de AutoRAI 2015 (17 t/m 26 april) voor het eerst met een eigen stand vertegenwoordigd. Op stand 100 in Hal 10 worden diverse uitvoeringen van de smart fortwo en de vierpersoons smart forfour in een veelvoud aan kleuren en mogelijkheden getoond. Met als publiekstrekker de in samenwerking met BRABUS ontwikkelde, knaloranje smart BRABUS tailor made. 

Het tweekleurenconcept van de tridion veiligheidskooi en de bodypanels is een kenmerkend designelement van smart. Hierdoor zijn de smart fortwo en vierzitter forfour in diverse kleurstellingen leverbaar. In combinatie met de uitrustingslines passion, prime en proxy - die voor wat betreft het interieur ieder een geheel eigen stijl hebben – is er een keur van individualiseringsmogelijkheden. Op de AutoRAI toont smart een brede  selectie van deze mogelijkheden op zowel de smart fortwo als forfour.

Nationale première: smart BRABUS tailor made

Voor wie de smart nog verder naar zijn persoonlijke smaak wil samenstellen, is er het individualiseringsprogramma smart BRABUS tailor made. Met de smart fortwo in de kleur ‘spring break orange’ wordt het concept BRABUS tailor made voor het eerst op de nieuwe generatie smart in Nederland getoond.

"Alles is mogelijk" is het motto van smart BRABUS tailor made. Met lakafwerking in duizenden verschillende tinten, leder in 30 basiskleuren en het sportieve tailor made exterieurpakket, kan de smart volledig conform de creatieve, persoonlijke ideeën van de individuele smart rijder worden samengesteld.

Drie uitrustingsniveaus: passion, prime en proxy

De drie uitrustingsniveaus passion, prime en proxy verschillen optisch van elkaar, vooral in het interieur. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • De line passion is erg stijlvol en modern met een keuze uit kleurcombinaties zwart/oranje of zwart/wit voor het interieur. Het multifunctionele lederen stuurwiel en het instrumentenpaneel met  8,9 cm TFT kleurenscherm combineren een hoogkwalitatieve ambiance met functionaliteit.  15 inch achtspaaks lichtmetalen in zilver behoren ook tot de uitrusting.

  • Features als zwartlederen stoelen met witte stiksels, lederen  multifunctioneel stuurwiel en lederen versnellingspookknop bezorgen het interieur van de prime een elegante en klassieke uitstraling. Verder bestaat de uitrusting uit stoelverwarming,  spoorassistent en 15 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen in glanzend zwart.

  • De proxy ontpopt zich als een innovatieve trendsetter. Kenmerken zijn het panoramadak en lederlook stoelen met wit/blauwe afwerking. Het Cool & Audio pakket zorgt voor volop entertainment en een plezierig klimaat, terwijl het Sport pakket met 16 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen in glanzend zwart de dynamische eigenschappen van de nieuwe generatie smart benadrukt.

Praktische uitrustingscombinaties: de pakketten

smart heeft diverse comfort- en veiligheidsfeatures gecombineerd in vijf praktische pakketten:

  • Met de reguliere lijnen als uitgangspunt benadrukt het Sport pakket zowel in technisch als optisch opzicht de dynamiek van de auto. Door de auto met 10 mm te verlagen komt ook het zwaartepunt lager te liggen, voor een nog betere wegligging. Het Sport pakket maakt standaard deel uit van de line proxy en is optioneel beschikbaar voor de lines passion en prime.

  • Het LED & Sensor pakket bestaat uit H4 halogeen koplampen met een welkomstfunctie en led-lichtstrook, led-achterlichten en mistlampen vóór. De regen- en lichtsensors zorgen voor extra comfort en veiligheid.

  • Met het Comfort pakket vindt iedere bestuurder de perfecte zitpositie. De bestuurdersstoel en stuurkolom zijn in hoogte verstelbaar en de buitenspiegels zijn elektrisch instelbaar en verwarmbaar.

  • Het Cool & Audio pakket garandeert onder alle omstandigheden een perfecte temperatuur, een fantastisch geluid, telefonie en navigatie. De automatische klimaatregeling beschikt over een geïntegreerd, gecombineerd filter dat pollen en fijnstof nagenoeg geheel afvangt. Het smart Audio System is voorzien van Bluetooth® telefonie en – in combinatie met een smartphone en de gratis smart cross connect app – navigatie. Het Cool & Audio pakket maakt standaard deel uit van de line proxy.

  • Het Cool & Media pakket met automatische klimaatregeling en gecombineerd filter zorgt voor verkoeling in een pollenvrije omgeving. Het smart Media System vertrouwt op een 17,8 cm (7 inch) multi-touchscreen inclusief navigatie met verkeersinformatie. Dit pakket wordt beschikbaar voor de lines passion, prime en proxy

Limited edition: de edition #1

De smart forfour edition #1 is voor een beperkte periode leverbaar en biedt exclusieve extra’s als een tridion-veiligheidskooi in de kleur lava orange in combinatie met koetswerkdelen in graphite grey. Andere herkenbare zaken zijn zwarte 16 inch lichtmetalen velgen, een sportonderstel waardoor de auto 10 mm lager ligt, en een panoramadak met zonwering.

Het interieur is perfect afgestemd op de buitenkant: stoelen met zwart/oranje bekleding, een oranje dashboard en deurpanelen met zwart/grijze accenten, een lederen driespaaks multifunctioneel sportstuur, een lederen pookknop, geborsteld roestvrijstalen pedalen met rubberen noppen, velours matten met edition #1 aanduiding en opbergruimte in de achterklep.

Een overzicht van de getoonde modellen

uitrustingsline

carrosseriekleur

kleur tridion veiligheidskooi

fortwo

-

lava orange (metallic)

black

fortwo

passion

moon white (matt)

cool silver (metallic)

fortwo

prime

titania grey (matt)

black

forfour

-

cadmium red (metallic)

black

forfour edition #1

passion

graphite grey (metallic)

lava orange (metallic)

forfour

prime

black to yellow (metallic)

black

forfour

proxy

midnight blue (metallic)

white

Alle getoonde modellen: 52 kW/71 pk

smart ebike

Ook de smart ebike is op de AutoRAI vertegenwoordigd. De smart ebike kenmerkt zich door een bijzonder ontwerp, dat is ontwikkeld door de designers van de smart fortwo. Hierdoor past de smart ebike perfect in het smart programma. De smart ebike is uniek in alle opzichten. Als ‘pedelec’ (Pedal Electric Cycle) is de smart ebike eigenlijk een hybride-voertuig: een onderhoudsvrije BionX-motor in de achteras start wanneer de fietser begint te trappen, zoals bij een normale fiets. Afhankelijk van het gebruik kan er, dankzij de krachtige lithium-ion accu, een maximale actieradius van maar liefst 100 kilometer worden bereikt. De smart ebike heeft een ingebouwde USB-aansluiting voor een smartphone, die zo ook te gebruiken is als navigatie- en informatiesysteem. Andere hightech details zijn de schijfremmen voor en achter, een onderhoudsvrije aandrijfriem van carbon en banden met een zeer lage rolweerstand.