29
augustus
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart times 2016: langste smart parade met meer dan 1.600 smarts door Hamburg

Roadster, coupé of cabrio? Benzinemotor, diesel of elektrisch aangedreven? Twee- of vierpersoons? Een speciale of standaarduitvoering? De variatie aan smart modellen is eindeloos en dat werd afgelopen weekend op indrukwekkende wijze onderstreept door de 3.167 smart liefhebbers van over de hele wereld die deelnamen aan de 16e editie van smart times. De wereldwijde smart community verzamelde zich op 26 en 27 augustus in het Duitse Hamburg om daar de Großmarkt om te toveren tot een festival voor urban lifestyle, met muziek, streetfood, een smart vlooienmarkt, een testrittenparcours en een bezoek van de twee ‘golden girls’ van het beachvolleybal, Laura Ludwig en Kira Walkenhorst. Het hoogtepunt van het evenement was de traditionele afsluitende parade, waarbij 1.635 smarts achter elkaar door de straten van Hamburg reden. Dat waren er niet alleen heel veel; het was ook een nieuw record voor smart times. Het vorige record stond op 1.427 smarts en werd twee jaar geleden gevestigd tijdens de Portugese editie van smart times in Cascais. Volgend jaar krijgt de Spaanse badplaats Salou de gelegenheid om een nieuw record in de boeken te brengen. Dat wordt namelijk de locatie voor smart times 2017.

Sinds 2001 heeft dit unieke event jaarlijks smart liefhebbers van over de hele wereld naar een andere Europese stad getrokken. Gedurende een weekend kunnen smart eigenaren de gezamenlijke passie voor de perfecte stadsauto en de voorliefde voor het merk met elkaar delen, praten met de designers, tuners en specialisten, gezamenlijk de stad verkennen, deelnemen aan excursies en naar uiteenlopende muziek-acts luisteren.

De 2016-versie van smart times in Hamburg verraste de bezoekers met testritten met de allernieuwste smart modellen, informatie over nieuwe diensten als ‘smart ready to drop’, uitstapjes naar het strand bij Sankt Peter-Ording, een spannend testparcours, feesten in de avonden en live optredens van lokale en internationale artiesten. Een grote verrassing was de vrijdagavond, toen het Duitse beachvolleybalduo Laura Ludwig en Kira Walkenhorst het podium opreed in een goudkleurige smart fortwo cabrio. Aansluitend kregen de fans de gelegenheid een handtekening van de twee ‘golden girls’ te bemachtigen.

Het event op het gebied rondom de Großmarkt in Hamburg trok veel belangstelling van deelnemers en omwonenden, want er was veel te zien op het gebied van passie voor en creativiteit met auto’s. Uiteenlopend van een ‘pausmobiel’ smart, een knalroze en een houtlookvariant tot een autosportversie en een veelzijdige offroad-smart. 2.053 auto’s gaven ter plekke blijk van de schier oneindige mogelijkheden om de cultauto tot in detail te individualiseren.

Net als alle voorgaande jaren was de smart parade op zaterdag wederom het hoogtepunt van smart times. Een stoet van 1.635 smarts trok onder grote belangstelling van de inwoners door de stad. Bij de afsluitingsceremonie was er met name voor de smart liefhebbers uit Spanje reden voor een feestje. Volgend jaar doet de wereldwijde smart community namelijk Salou aan voor opnieuw een weekend dat volledig in het teken zal staan van de kleine stadsauto.

Feiten & cijfers smart times 2016

26 en 27 augustus 2016 in Hamburg, Duitsland
3.167 deelnemers van over de hele wereld
1.635 smarts in de parade

Feiten & cijfers smart times 2015

28 en 29 augustus 2015 in Boedapest, Hongarije
2.476 deelnemers van over de hele wereld
1.207 smarts in de parade