23
augustus
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart studiemodel en gelimiteerde fortwo purestyle op IAA

Tijdens de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt (15 t/m 25 september) staan er op de stand van smart twee blikvangers. In de eerste plaats een studiemodel, dat laat zien welke mogelijkheden het even unieke als innovatieve voertuigconcept van de smart fortwo biedt. In de tweede plaats de smart fortwo purestyle, een model waarmee smart liefhebbers als echte “(wo)men in black” kunnen rijden. En waar het studiemodel een uniek exemplaar is en waarschijnlijk ook blijft, komt de smart fortwo purestyle wel in de verkoop, in Nederland vanaf € 13.180.

De smart fortwo purestyle wordt geleverd als fortwo coupé of fortwo cabrio, naar keuze met een benzinemotor van 45 kW/61 pk of met een cdi-dieselmotor die goed is voor 30 kW/41 pk. Het model onderscheidt zich door een bijzonder rijke standaarduitrusting. Zo beschikt deze smart over een in zwart uitgevoerde tridion veiligheidskooi, bodypanels in de kleur “jack black” en is het model voorzien van exclusieve lichtmetalen wielen met glanzend oppervlak. De exclusieve verschijning wordt gecompleteerd door achterlichten in bicolor en zwarte accenten in het interieur. Binnenin de auto wijzen het met leer beklede stuurwiel en de dito versnellingspook evenals de klok en de toerenteller op het sportieve karakter van de smart fortwo purestyle. Verder omvat de standaarduitrusting airconditioning, een radio/CD-speler en een soundsysteem voor een perfecte geluidsweergave, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening en natuurlijk het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP.

Extra informatie tbv IAA:

De smart persconferentie is op maandag 12 september van 13.00 tot 13.30 uur in hal 2. Bovendien zijn journalisten van harte uitgenodigd de tweede én derde persdag te beginnen met een smart breakfast (dinsdag 13 en woensdag 14 september van 8.00 tot 10.00 uur). Op de IAA zullen foto’s van het smart fortwo studiemodel worden vrijgegeven.