27
juli
2020
|
13:46
Europe/Amsterdam

smart joint venture benoemt wereldwijd managementteam en richt smart Europe GmbH op

Na de oprichting van de joint venture tussen Geely Holding Group (Geely Holding) en Mercedes-Benz AG (Mercedes-Benz) eind 2019 als ‘smart Automobile Co., Ltd.’ in Hangzhou Bay, Ningbo, China, volgt nu de oprichting van ‘smart Europe GmbH’ als 100% dochter van de joint venture voor verkoop, marketing en aftersales op de Europese markt.

Met de joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely Holding schrijft het merk smart, een wereldwijde pionier in stedelijke mobiliteit, het volgende hoofdstuk in zijn geschiedenis. Een nieuwe, volledig elektrische voertuigarchitectuur wordt de basis voor de intrede van smart in het premium B-segment. De eerste modellen zullen naar verwachting vanaf 2022 op de markt komen.

smart Automobile Co., Ltd. benoemt wereldwijd managementteam

De koers voor de nieuwe voertuiggeneratie is uitgezet en smart Automobile Co., Ltd. heeft nu het managementeam benoemd dat de wereldwijde CEO Xiangbei Tong zal ondersteunen:

Daniel Lescow is aangesteld als Vice President Sales, Marketing en After Sales. Hij heeft meerdere jaren ervaring bij smart en zes jaar in China gewerkt.

Jun Yang neemt met meer dan 25 jaar ervaring in de auto-industrie de technische ontwikkeling op zich als Vice President Research & Development. Hij heeft jarenlange ervaring met het leiden van volledige voertuigprogramma’s bij de dochtermerken van Geely Holding.

Ulf Nestler wordt Vice President Finance en Chief Financial Officer. De afgelopen acht jaar heeft hij bijgedragen aan de sterke groei van Mercedes-Benz in China.

smart Europe GmbH start met een internationaal team

Als 100% dochter zal smart Europe GmbH gevestigd zijn in Leinfelden-Echterdingen, Stuttgart. De nieuw opgerichte onderneming wordt verantwoordelijk voor alle verkoop-, marketing- en aftersalesactiviteiten van de volgende generatie intelligente auto’s, producten en services op de Europese markten.

Dirk Adelmann is door Xiangbei Tong benoemd tot CEO van smart Europe GmbH. Na verschillende Executive Sales & Marketing-functies te hebben vervuld in het wereldwijde Mercedes-Benz netwerk, heeft hij smart op retailniveau succesvol getransformeerd in een volledig elektrisch merk. In zijn nieuwe functie zal hij zich concentreren op het opzetten van een zeer efficiënt en klantgericht bedrijfsmodel door het volledige potentieel van de joint venture tussen Mercedes-Benz en Geely voor de Europese markten te benutten.

Martin Günther, een ervaren Finance and Controlling Executive binnen de Mercedes-Benz Aftersales-organisatie, is aangesteld als CFO van smart Europe GmbH.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

Over Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) is een wereldwijd autoconcern, eigenaar van verschillende bekende internationale automerken, met activiteiten in de waardeketen van de auto-industrie, van reserach, ontwikkeling en design tot productie, verkoop en service.

Geely Holding werd in 1986 opgericht door Li Shufu, de voorzitter van de onderneming, in de stad Taizhou in de Chinese provincie Zhejiang, startte de automotive activiteiten in 1997 en heeft nu het hoofdkantoor in Hangzhou, China. De groep bestaat uit vijf hoofdactiviteiten: Geely Auto Group, Volvo Car Group en Geely New Energy Commercial Vehicle Group, Geely Technology Group en Mitime Group. Tot de merken behoren Geely Auto, LYNK & CO, Geometry, Volvo Cars, Polestar, London Electric Vehicle Company (LEVC), Farizon Auto, PROTON, Lotus en Terrafugia.

Geely Holding verkocht in 2019 meer dan 2.178 miljoen voertuigen, waarbij de verkoop van Volvo Cars een historisch hoogtepunt bereikte van 705.452 eenheden wereldwijd. De in Hong Kong genoteerde entiteit van Geely Auto Group had in 2019 een afzet van 1.361.560 eenheden.

Geely Holding heeft wereldwijd meer dan 120.000 mensen in dienst en is de afgelopen acht jaar opgenomen in de Fortune Global 500.

Voor meer informatie over Zhejiang Geely Holding Group: www.zgh.com