22
september
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart fortwo maakt musicaldebuut in The Wiz

  • smart fortwo schittert in Joop van den Ende musical

  • Hoofdrolspelers rijden met de smart over de bühne

  • Nurlaila Karim van en naar de show in speciale smart forfour

Naast hoofdrolspelers Nurlaila Karim en Danny de Munk, is de smart fortwo de ster van de musical The Wiz (van The Wizard of Oz). In de Nederlandse productie speelt de smart een belangrijke rol. De fortwo rijdt tijdens de musical daadwerkelijk over de bühne wanneer de hoofdrolspelers in de musical op reis gaan. De smart fortwo staat in het stuk symbool voor reizen en is daarom voorzien van een unieke taxi bestickering.

The Wiz - geproduceerd door Joop van den Ende Producties – is een eigentijds verhaal dat is gebaseerd op de Broadway productie, die maar liefst zevenmaal de toonaangevende Tony Award in de wacht sleepte. De Nederlandse musicalversie is geïnspireerd op de succesvolle verfilming van The Wiz met Diana Ross en Michael Jackson in de hoofdrol. Bekende wereldhits als ‘Ease on down the road’ en ‘Brand new day’ maken van dit sprookje een echte ‘feelgood’ voorstelling.

In de musical verdwaalt Dorothy (Nurlaila Karim) en zij belandt in het wonderbaarlijke land van Oz. Daar gaat ze op zoek naar de machtige tovenaar van Oz (Danny de Munk), die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar tocht ontmoet ze de vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een leeuw zonder moed. Gezamenlijk gaan ze verder op zoek naar, huis, verstand, hart, moed en bovenal zichzelf.

Behalve als figurant, speelt smart nog een andere rol in de promotie van de musical. Hoofdrolspeelster Nurlaila Karim rijdt tijdens de periode dat The Wiz wordt opgevoerd namelijk in een speciale smart forfour. The Wiz is vanaf nu in het Beatrix Theater in Utrecht te zien.