15
mei
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart fortwo in film “The Da Vinci Code”

De smart fortwo zet zijn succesvolle filmcarrière voort. Was de slimme compacte auto eerder dit jaar al te zien in de remake van de klassieker “The Pink Panther” als dienstauto van inspecteur Clouseau, nu komt de smart fortwo prominent voor in de film “The Da Vinci Code” naar de gelijknamige bestseller van Dan Brown. De film gaat woensdag 17 mei in Cannes in première.

In de film “The Da Vinci Code” wordt de curator van het Parijse museum “Het Louvre” vermoord. Hij laat mysterieuze aanwijzingen over verborgen boodschappen in werken van Leonardo da Vinci achter. De cryptoloog Robert Langdon, gespeeld door Tom Hanks, wordt verdacht van de moord. Niet alleen de politie zit hem op de hielen, maar ook een groepering die er alles aan doet om zijn speurwerk te dwarsbomen. In een spannende achtervolgingsscène bewijst de smart fortwo zijn kwaliteiten als wendbare stadsauto.

Speciaal voor de film is er een microsite ontwikkeld, te vinden onder www.smart.com/davinci. Bezoekers komen binnen in de virtuele werkkamer van Leonardo da Vinci, waar schetsen van de smart fortwo in de stijl van de kunstenaar te zien zijn. Ook is er een prijsvraag, waarbij verborgen codes moeten worden gekraakt.