02
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart fortwo edition MOSCOT – special edition van de smart fortwo cabrio

smart en MOSCOT nodigen hun fans uit onder het motto ‘Keep moving – stay original!’ en de introductie van de nieuwe zwart-gele ‘smart fortwo edition MOSCOT’. Deze bijzondere auto zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 100 stuks. De wereldpremière heeft plaats in Milaan op 28 februari 2015 op het ‘MOSCOT Eeuwfeest’ in de historische ‘Officine del Volo’ tegen de achtergrond van de MIDO brillenbeurs. De ‘smart fortwo edition MOSCOT’ treedt voor de tweede keer op grootse wijze naar buiten tijdens de Autosalon van Genève (5 t/m 15 maart 2015). De exclusieve tweezits cabrio is uitgerust met een BRABUS 75 kW

turbomotor.

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van MOSCOT en de komende finale van de huidige smart cabrio hebben smart, het automerk uit Stuttgart voor mobiliteit in de stad, en MOSCOT, het instituut uit New York City dat zich bezighoudt met (zonne)brillen, de krachten gebundeld voor de productie van de speciale ‘smart fortwo edition MOSCOT’ in markant zwart en geel, in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren.

Wat het meest in het oog springt aan de buitenzijde van de ‘smart fortwo edition MOSCOT’ is de combinatie van glanzende, zwarte carrosseriepanelen en een matgele tridion veiligheidskooi met matzwart accentuerende striping. De buitenspiegels hebben hetzelfde kleurenschema: glanzend zwart met gele accentstrepen. De BRABUS Monoblock VII lichtmetalen wielen zijn hoogglans zwart gespoten en verfraaid met een gele ring in de velgranden. Details in het exterieur omvatten ook zaken als titaniumkleurige koplampen, een BRABUS frontspoiler en een MOSCOT-label op de spiegels. De kleuren zwart en geel contrasteren ook in het interieur: stoelen, kneepad,  instrumentencluster, deurpanelen en portiervakken zijn uitgevoerd in zwart leder met gele inzetstukken, eveneens van leder, op de stoelflanken en op de kneepad. Passend gekleurde stiksels op het driespaaks lederen sportstuur en andere elementen, zoals gele ringen op de schakelpook en de onderste instrumenten op het dashboard vormen extra highlights in het interieur. Ook de exclusieve ‘edition MOSCOT’ vloermatten met nubuck lederen afwerking maken deel uit van de fraaie uitrusting.

Deze limited edition is gebaseerd op de smart BRABUS en is uitgerust met het BRABUS sportonderstel, waardoor het voertuig 10 mm lager is. Ook de vijftraps handgeschakelde transmissie met kick-down functie en sportieve afstelling zijn onderdeel van de rijke standaarduitrusting. De tritop stoffen softtop wordt elektrisch bediend en gaat volautomatisch open en dicht. Bovendien is de achterruit van glas.

Over MOSCOT

MOSCOT is een instituut gevestigd in New York City en befaamd in de hele wereld vanwege zijn iconische brillen — De MOSCOT Originals, MOSCOT Spirit en MOSCOT Sun Collection. MOSCOT heeft bijna 100 jaar ervaring met het maken van geraffineerde en tijdloze eyewear met een vakmanschap dat zijn weerga niet kent. Terwijl de onderneming bekend staat als een mondiaal modemerk, blijft MOSCOT met beide benen op de grond, want het is in zijn diepste wezen de optiekwinkel om de hoek.  De optische roots van MOSCOT liggen in Noord-Amerika, waar Hyman Moscot uit Oost-Europa via Ellis Island in 1899 naar Amerika kwam. Hyman begon met het verkopen van pasklare brillen vanuit een handkar op Orchard Street in Manhattan’s beroemde Lower East Side en de rest is, zoals dat heet, geschiedenis.