29
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart fortwo coolstyle: ruim € 1000 voordeel

Speciaal voor de komende zomer presenteert smart een wel heel aantrekkelijke uitvoering van de smart fortwo coupé en de smart fortwo cabrio: de coolstyle. Dit model, gebaseerd op de smart fortwo pure met 45 kW benzinemotor, is naast de rijke standaarduitrusting voorzien van een radio en een airco. De smart fortwo coolstyle is te koop voor € 11.755 (inclusief BTW en BPM). Dat betekent een voordeel van meer dan € 1.000 in vergelijking met een normale smart fortwo pure met de genoemde extra’s.

De standaarduitrusting van de smart fortwo pure omvat onder andere het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP met wegrij-assistent, een antiblokkeersysteem met elektronische remkrachtverdeling en een remassistent. Natuurlijk is de fortwo voorzien van de voor smart kenmerkende tridion veiligheidskooi met daarbij groen getint warmtewerend glas en uitvoering van het interieur in ‘scodic grey’. De coupé-versie met 45 kW-motor heeft een glazen dak en verwisselbare bodypanels. De cabrio-uitvoering is uitgevoerd met een elektrisch bedienbare multifunctionele tritop-kap en afneembare zijbalken die kunnen worden opgeborgen in een speciaal vak in de achterklep.

In de cockpit is er onder meer een digitale weergave van de versnelling met een schakeladvies en een serviceinterval aanduiding en een aanduiding van het aantal liters brandstof dat zich nog in de tank bevindt. De stoelleuning van de bijrijder is neerklapbaar en er zijn opbergvakken in de portieren en een netvak aan de rechterkant van de bagageruimte. Tevens is de smart fortwo pure standaard voorzien van centrale vergrendeling met afstandsbediening en elektrisch bediende ruiten.

Op het gebied van veiligheid biedt de smart fortwo naast de al genoemde tridion veiligheidskooi ook kreukelzones voor en achter, fullsize-airbags voor bestuurder en bijrijder, integrale veiligheidsstoelen met gordelgeleiding, veiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzing en bij de cabrio bovendien een rolbeugel en verstevigingen in de carrosserie.