07
december
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart for-us: elektrisch aangedreven pick-up debuteert in Detroit

  • Compacte for-us: knipoog naar grote pick-ups

  • Tweezitter met praktisch laadruim

  • Lokaal emissievrij dankzij aandrijflijn van generatie fortwo electric drive
    Phase 3

  • Laadruimte met docking-station voor twee ebikes

Op de autotentoonstelling van Detroit (14-22 januari 2012) onthult smart de for-us, een compacte en praktische elektrisch aangedreven pick-up voor in de stad. De tweezitter heeft een groot laadruim dat bijvoorbeeld plaats biedt aan twee smart ebikes.

De tweezits smart for-us is door zijn compacte afmetingen een a-typische pick-up. Hij is slechts 3,55 meter lang, 1,51 m breed en 1,70 m hoog. Met zijn robuuste front, de lange wielbasis (2,48 m), forse spoorbreedtes, korte carrosserie-overhangen en grote wielen komt hij echter krachtig over.

Praktisch

De for-us beschikt over een elektrisch bediende achterklep. Deze opent naar beneden en geeft dan toegang tot een laadruimte met een lengte van 90 cm. In het laadruim is een docking-station opgenomen waardoor de lithium-ion batterijen van de auto altijd opgeladen zijn. Ook is er een speciale voorziening waardoor twee smart ebikes eenvoudig meegenomen kunnen worden.

Interieur: contrastrijk en hightech

Het interieur van de for-us kenmerkt zich door een hightech uitstraling. Zo heeft hij in plaats van een achteruitkijkspiegel een smart phone die met behulp van een camera het beeld achter de auto zichtbaar maakt. De stoelen hebben een centraal deel dat volledig open is. Samen met de zachte bekledingsstof zorgt dat voor een comfortabel ‘hangmatgevoel’. Felle kleuren en aluminium accenten zorgen voor fraaie contrasten.

Lokaal emissievrij 

De smart for-us maakt gebruik van de aandrijflijn van de derde generatie fortwo electric drive, die in het voorjaar van 2012 op de markt komt. Hij heeft een 55 kW sterke elektromotor. Samen met het maximale koppel van 130 Nm is dat goed voor pittige acceleraties. De topsnelheid bedraagt 120 km/h. De energievoorziening wordt verzorgd door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 17,6 kWh.