26
augustus
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

smart for dogs

Samen met je trouwe viervoeter met de auto op reis kan lastig zijn, vooral wanneer hij al wat ouder is of korte pootjes heeft. De readyspace stoelen in de forfour bieden daarvoor de ideale oplossing. Met een enkele handbeweging kan de instaphoogte met 12 centimeter worden verlaagd.

Eigenlijk zijn de hippe omkeerbare kussens van de readyspace stoelen bedacht om grotere spullen te kunnen vervoeren. Maar de hondenbezitters onder de smart-rijders kwamen al snel tot de ontdekking dat ze ook een uitkomst zijn om honden eenvoudig en zonder overmatige inspanning aan boord te laten springen. Op het met 12 centimeter verlaagde oppervlak is bovendien plaats voor een reiskennel of deken. Voor frisse lucht zorgen de standaard geleverde ventilatieramen. En omdat de kussens van de achterbank 180 graden gedraaid kunnen worden, blijven ze ook bij hondenvervoer netjes en schoon. Een bijkomend voordeel is dat de achterdeuren van de forfour standaard tot bijna 90 graden kunnen worden geopend en dat betekent extra comfort bij het instappen.

"Vooral kleine honden en grote honden op leeftijd hebben vaak moeite om in de auto te springen", aldus dierenarts Heike Lieberknecht uit het Duitse Birkenau bij Mannheim. "De plaats achter het baasje of het vrouwtje is bij onze trouwe viervoeters zeer geliefd. Door de lagere positie is iedereen goed beschermd wanneer er hard geremd moet worden of zelfs in geval van een aanrijding. Maar hoe dan ook: doe de hond altijd de gordel om!" Daarbij geldt: hoe korter de speciale hondengordel hoe veiliger. Met een adapter kunnen de in de handel verkrijgbare hondengordels eenvoudig aan het gordelslot van de smart worden gekoppeld. Een reiskennel, die ook op de achterbank van de smart forfour past en ervoor zorgt dat het dier eenvoudig aan boord kan komen, is eveneens een veilige transportmogelijkheid voor de hond en zijn chauffeur.