28
januari
2021
|
14:42
Europe/Amsterdam

smart EQ fortwo edition bluedawn: stijlvolle en (hoog)spannende eyecatcher

smart presenteert een echte eyecatcher met het nieuwe speciale model smart EQ fortwo edition bluedawn. Kenmerkende eigenschappen van deze opvallende special edition met elektrische aandrijflijn zijn de bodypanels en tridion veiligheidskooi in mat velvet blue. Daarnaast zorgen velgen en exterieurelementen van BRABUS in mat velvet blue of glanzend zwart voor een dynamische look. De edition bluedawn is uitsluitend beschikbaar voor de smart EQ fortwo coupé COMFORT+ en is sinds december 2020 te bestellen. De meerprijs voor het BRABUS edition bluedawn pakket bedraagt € 3.000 inclusief BTW. De special edition wordt in het tweede kwartaal van 2021 leverbaar.

De volledig elektrische smart EQ fortwo edition bluedawn combineert elegantie met dynamiek. De bodypanels, tridion veiligheidskooi, achterskirt en BRABUS dorpelverbreders zijn uitgevoerd in mat velvet blue. Deze kleur vormt een harmonieuze en effectieve aanvulling op het glanzend zwart van de frontspoiler, het sierelement in de luchtinlaten, de accenten op de dorpelverbreders, de 16’’ Monoblock lichtmetalen velgen en de wielnaafafdekkingen van performancespecialist BRABUS. Het achterdiffusor-inzetstuk, de buitenspiegels en het opschrift ‘smart’ voor en achter zijn eveneens glanzend zwart. Het dak met stoffen kap en de grille, beide in zwart, ronden de markante look af. De hoogwaardige, dynamische uitstraling komt ook in het interieur terug, onder andere met de speciale BRABUS versnellingspookknop en de BRABUS veloursmatten in zwart met gestikt opschrift ‘edition bluedawn’.

De edition bluedawn wordt uitsluitend geleverd op de smart EQ fortwo coupé in combinatie met het uitrustingsniveau COMFORT+. Standaard zijn onder meer uitrustingen als het smart Media-systeem Connect met smartphone-integratie en Apple CarPlay®/Android Auto™/Bluetooth®/AUX/2xUSB, de sportuitrusting, het panoramadak en stoelverwarming. De meerprijs voor het BRABUS edition bluedawn pakket bedraagt € 3.000 inclusief BTW.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.