04
maart
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart edition limited two wordt gepresenteerd in Genève

Tijdens de 78e internationale Autosalon van Genève beleeft een speciale uitvoering van de succesvolle smart fortwo zijn mondiale première. De smart edition limited two, die in een beperkte oplage van 2.000 exemplaren op de markt komt, onderscheidt zich door exclusieve kleuren en hoogwaardige materialen, zowel van buiten als van binnen.

De smart edition limited two is een toonbeeld van stijl en individualiteit. Chic cognacbruin leer en tweekleurige contrasterende stiksels zorgen voor een aangename ambiance in het interieur. De met leer beklede stoelen met stoelverwarming, de bekleding van de portieren, het driespaaks met leer beklede sportstuur met stuurschakeling, de met leer beklede schakelpook en de leren randen van de velours vloermatten zijn allemaal uitgevoerd in een warme bruine kleur. Matzilveren accenten rond de snelheidsmeter, de klok, de toerenteller en het stuurwiel vormen een fraai contrast.

Aan de buitenkant valt de speciaal voor de edition limited two gecreëerde kleur lichtblauw metallic op. Afhankelijk van de lichtinval lijkt de kleur soms meer zilver of beige. De heldere zilveren kleur van de tridion-veiligheidskooi steekt er fraai bij af. Dat elegantie en dynamiek goed samengaan, blijkt wel uit de zesspaaks lichtmetalen velgen met extra brede banden.

Het uitrustingsniveau passion vormt de basis voor de nieuwe edition, die als coupé en als cabrio leverbaar is. Standaard omvat de passion-uitvoering onder andere het automatische schakelprogramma softouch, elektrisch bedienbare ramen, airco met automatische temperatuurregeling, een stof- en pollenfilter en bij de coupé een panoramadak met zonwering. De edition limited two beschikt bovendien over extra dashboardinstrumenten en de radio 9. Als opties zijn elektrische stuurbekrachtiging, een afsluitbaar handschoenenkastje en het smart soundsysteem met vijf hoogwaardige luidsprekers en de smart MP3-interface leverbaar.

De tweezitter wordt aangedreven door een benzinemotor met een vermogen van 52 kw/71 pk in combinatie met een vijfversnellingsbak met automatisch schakelprogramma. Indien gewenst kan er ook met de hand worden geschakeld.