19
februari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart drive kit voor de iPhone: Slim en trendy

smart brengt als eerste automerk ter wereld een eigen iPhone drive app. Het multimediale systeem vindt dankzij een speciaal ontwikkelde telefoonhouder een plek in de smart fortwo. De smart drive app heeft alle relevante functies in zich verenigd die je als bestuurder nodig hebt: handsfree bellen, de mogelijkheid om je eigen ‘mini jukebox’ mee te nemen, internet radio en een slim navigatiesysteem.

Al sinds de introductie van de eerste smart fortwo in 1998 is deze compacte tweezitter voor de stad trendsettend binnen zijn segment. Als trendsetter wordt er van je verwacht innovatief en vernieuwend te zijn én te blijven. Dat geldt voor smart, maar óók voor Apple met zijn iPhone. De twee merken hebben elkaar gevonden. Zowel de fortwo als de iPhone zijn slimme, trendy lifestyle iconen met uitstraling.

Het design van de iPhone drive app is afgestemd op het interieur van de fortwo. Het systeem is makkelijk te bedienen dankzij grote knoppen. De telefoonhouder is trendy en functioneel. Hij laadt niet alleen de iPhone op, maar zorgt er met een geïntegreerde microfoon ook voor dat er handsfree is te bellen. Het geluid wordt weergegeven via de speakers van de smart radio. Deze springt automatisch op mute als er een gesprek wordt gevoerd.

De iPhone fungeert als een grote muziekbibliotheek waarbij je altijd je eigen nummers bij je hebt. Ook is het mogelijk om via internet naar favoriete radiozenders en podcasts te luisteren. In de basisversie geeft de iPhone de positie van de auto op een kaartje weer en is het eenvoudig om in de omgeving points of interest te vinden dankzij de on-board database of via internet met de Microsoft Bing zoekmachine. Met een optionele upgrade is de iPhone ook te gebruiken als volwaardig navigatiesysteem met realtime file-informatie. Ook is het mogelijk om features aan te brengen als de Car Finder. De iPhone herinnert zich waar de smart is geparkeerd en leidt je terug naar de auto.

Daimler AG ontwikkelt meer applicaties voor smart rijders met een iPhone drive app. Zo zijn technici bijvoorbeeld bezig om de iPhone met behulp van een cameraatje achter de voorruit verkeersborden te laten lezen waarmee de bestuurder op de hoogte wordt gebracht van de geldende maximum snelheid en daarop kan anticiperen. Een soortgelijk systeem is momenteel alleen leverbaar op de nieuwe Mercedes-Benz E- en S-Klasse.

Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar vormen smart en de iPhone de ideale match van design, innovatieve techniek en plezier. De telefoonhouder is dan bij de smart-dealer verkrijgbaar, de kosten zijn op dit moment nog niet bekend. Vanaf de release van de telefoonhouder is ook de basisversie van de smart drive app te downloaden via de App Store van Apple, de verwachte prijs van de app is € 9,99. De navigatie upgrade voor de iPhone met de meest recente kaarten kost jaarlijks ongeveer € 49,99.