02
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

smart BRABUS electric drive met standaard dynamiek

smart introduceert op de Salon van Genève 2012 (8-18 maart) een sportieve versie van fortwo electric drive: de smart BRABUS electric drive. Deze ‘electrifying’ wereldprimeur is met name opvallend door zijn dynamische prestaties en krachtige acceleratie. Het interieur is aangepast en het exterieur is onmiskenbaar BRABUS door een body styling pakket, een sportonderstel en exclusieve 16/17 inch BRABUS Monoblock VII velgen.

Minimale emissies, maximaal plezier. Het zijn de smakelijke ingrediënten van de honderd procent elektrische smart fortwo electric drive waar de nieuwe BRABUS versie nog eens een schepje bovenop doet. De techniek is gebaseerd op de state-of-the-art aandrijving van de derde generatie smart electric drive die sinds eind vorig jaar op de markt is. Bij de BRABUS electric drive ligt de prioriteit bij de sportieve eigenschappen. Dus in plaats van 55 kW levert de sportieve versie 60 kW. Het koppel van 135 Nm (standaard 130 Nm) zorgt er voor dat de BRABUS electric drive bij een stoplichtsprint iedereen het nakijken geeft. Het tien millimeter lager gelegde sportonderstel draagt bij aan een agieler en sportiever weggedrag en een nog grotere mate van rijplezier. Met de paddles van het speciale BRABUS sportstuur is de recuperatie van energie te managen. Het optionele 22 kW snellaadsysteem zorgt ervoor dat lege lithium-ionaccu’s binnen een uur weer geheel gevuld.

Groene accenten

De emissievrije groene smart fortwo BRABUS electric drive is uiterlijk herkenbaar aan – hoe kan het ook anders – groene accenten. De tridion veiligheidscel en de spiegelkappen zijn uitgevoerd in de lakkleur electric green dat opvallend afsteekt bij de zwarte lak waarin de sportieve versie is uitgevoerd. Donkere BRABUS koplampen en de Monoblock VII velgen zijn stijlelementen die op deze uitvoering niet ontbreken. Ook het interieur van de smart fortwo BRABUS electric drive onderscheidt zich van de standaard smart fortwo door BRABUS Xclusive stijlelementen als weldadig leer en de versnellingspook, handremgreep en de pedalen met roestvrij staal. De groen-accenten komen ook in het interieur weer terug.

Eigen smaak

smart en de Duitse tuningfirma BRABUS uit Bottrop hebben al een tien jaar durende innige relatie sinds de bedrijven in 2002 een joint venture startten. Een jaar later kwam het eerste premium model op de markt. De tailor made versies van smart BRABUS worden gewaardeerd door smart-fans over de hele wereld. Met zo’n duizend verschillende lakkleuren, dertig basiskleuren voor het leer en een dik boekwerk met exclusieve accessoires is smart BRABUS bij uitstek geschikt om de toch al uitgesproken smart fortwo nog meer naar eigen smaak uit te rusten. De nieuwe sportieve smart fortwo BRABUS electric drive is vanaf het eind van dit jaar verkrijgbaar bij de smart centers in twaalf landen.