22
augustus
2018
|
11:39
Europe/Amsterdam

SCHÖNE STERNE®: Mercedes-Benz festival groter dan ooit

Op 25 en 26 augustus staat de voormalige Henrichshütte-staalfabriek weer in het teken van Mercedes-Benz. In het Duitse Hattingen bij Dortmund wordt dan voor de negende keer het SCHÖNE STERNE®-festival gehouden.

Zoals ieder jaar komen er ook in 2018 weer vele duizenden liefhebbers naar de iconische oude staalfabriek in Hattingen om te genieten van een grote variëteit aan klassieke en moderne Mercedessen. Twee bekende bezoekers zijn Sebastian Asch en Luca Ludwig. De fabriekscoureurs verruilen op zaterdag 25 augustus hun Mercedes-AMG GT3 voor een bezoek aan de Mercedes-Benz stand.

Mercedes-Benz Classic is eveneens aanwezig op SCHÖNE STERNE®. Onder de noemer ALL TIME STARS verkoopt de afdeling sinds enkele jaren klassiekers en youngtimers. Tijdens het festival presenteert Mercedes-Benz Classic een aantal auto’s uit het actuele aanbod:

  • smart crossblade, bouwjaar 2002, kilometerstand 11.000. Hij heeft geen dak, geen voorruit en een veiligheidsbeugel in plaats van portieren. Daarmee maakte het model in 2002 furore. De productie van de crossblade stopte een jaar later. Er zijn slechts 2.000 exemplaren gebouwd.

  • Mercedes-Benz 280 SE (W 126), bouwjaar 1982, kilometerstand 35.500. De eerste eigenaar bestelde deze prachtige S-Klasse met bijzonder veel opties. Hij reed er nauwelijks in. De auto is daardoor in topconditie.

  • Mercedes-Benz SL 320 Special Edition (R 129), bouwjaar 1998, kilometerstand 86.000. Er zijn in 1998 maar 500 exemplaren van deze Special Edition geproduceerd. Deze heeft slechts één eigenaar gehad en verkeert in zeer goede staat.

Voor alle Mercedes-Benz liefhebbers

Het SCHÖNE STERNE®-festivalterrein is dit jaar ruim drie keer zo groot als in 2017. Doordat nu ook de grond van het LWL-Industriemuseum Henrichshütte wordt gebruikt, is er op zo’n 80.000 vierkante meter plaats voor ongeveer 2.000 auto’s en 13.000 bezoekers. SCHÖNE STERNE® is bedoeld voor alle Mercedes-Benz liefhebbers, of ze nu van klassiekers, youngtimers of performancemodellen houden. Het festival begint op beide dagen om 10.00 uur ’s morgens en is om 18.00 uur afgelopen.

Onderdeel van het programma zijn onder meer racedemonstraties door een GT Masters-team en de presentatie op het podium van een groot aantal klassiekers van Mercedes-Benz Classic. Op zondag is er een prijsuitreiking. Een jury beoordeelt namelijk alle Mercedessen op het festivalterrein en beloont de beste exemplaren. Er zijn meer dan vijftig prijzen te vergeven, onder meer voor de auto die de langste afstand heeft afgelegd om naar SCHÖNE STERNE® te komen.

Een sterrenprogramma

Het festival is de perfecte gelegenheid voor geanimeerde gesprekken over alles wat met Mercedes-Benz te maken heeft. En de uitgelezen plek daarvoor is het gezellige Café Bertha. Voor de jongste bezoekers is er een Kids Area.

Bezoekers die graag het uitgestrekte terrein van het LWL-Industriemuseum willen verkennen, kunnen dat in stijl doen. Op beide dagen staat er een Mercedes-Benz O 319 oldtimerbus klaar voor gratis tours. Bezitters van een klassieke Mercedes zullen bovendien de onderdelen- en accessoiremarkt interessant vinden. Een ander hoogtepunt is het parcours van het Unimog Museum in Gaggenau, waar een Unimog U 5023 op een zeer steile helling zal demonstreren wat een fantastische allrounder hij is. Het is ook mogelijk om mee te rijden de helling op.

Voor festivalbezoekers zonder auto is de entreeprijs 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 17 jaar. Voor een auto met vier of minder inzittenden is de toegangsprijs 15 euro voor één dag en 25 euro voor twee dagen. De tickets kunnen nu al online worden besteld. Het is ook mogelijk ze op de dag zelf bij het loket te kopen. Kijk voor meer informatie op de website van organisator E-Mags Media GmbH: www.schoene-sterne.de

Industrieel verleden

De oude Henrichshütte-staalfabriek in Hattingen is een droomlocatie voor het SCHÖNE STERNE®-festival. In de hoogovens van de fabriek werd 150 jaar lang ijzer en staal geproduceerd. In de hoogtijdagen werkten er zo’n 10.000 mensen. De laatste hoogoven in Hattingen werd in 1987 gesloten. Tegenwoordig is de Henrichshütte-staalfabriek een van de acht locaties van het LWL-Industriemuseum en het Westfälische Landesmuseum für Industriekultur.