09
december
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Schmidt Zeevis neemt weer zeven nieuwe Mercedes-Benz Sprinters in gebruik

Schmidt Zeevis gaat zonder compromissen voor hoogste kwaliteit – ook bij haar bedrijfswagenpark. Immers, om de versheid van de visproducten te waarborgen, kan men geen stilstand van de bedrijfswagens veroorloven. Daarom vertrouwt Schmidt volledig op Mercedes-Benz.

Het wagenpark van Schmidt Zeevis omvat al zo’n 25 jaar uitsluitend Mercedes-Benz bedrijfswagens: naast twee Actros-trucks en twee Atego’s telt het één Vito en 13 Sprinters. Onlangs nam Schmidt in totaal zeven nieuwe Sprinters in gebruik, vier van het type 313 CDI en drie 516 CDI. Alle voertuigen bestaan uit zijn chassis met cabines, voorzien van een koelopbouw. Alle Sprinters worden ingezet voor het afleveren van verse visproducten bij de klanten en rijden gemiddeld zo’n 100.000 kilometer per jaar. De bij Mercedes-Benz CharterWay geleasede voertuigen worden na drie jaar weer vervangen, waardoor het wagenpark steeds jong en het risico op stilstand minimaal blijft. Deze geringe stilstand wordt door de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM gewaarborgd: bij onverhoopte pech stelt deze meteen een vervangend voertuig ter beschikking.

Schmidt Zeevis: van oudsher gericht op kwaliteit

Schmidt Zeevis is sinds 1917 uitgegroeid van één viswinkel in de Rotterdamse haven tot een gerenommeerde producent en leverancier van verse visproducten voor de horeca- en cateringbranche. Bij al haar activiteiten op het gebied van import en export, scheepvaart en horeca hecht de onderneming veel waarde aan de aspecten duurzaamheid en verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en mocht voor dit beleid in 2005 de Rotterdamse Ondernemersprijs in ontvangst nemen. In Rotterdam is naast de bekende en fraaie viswinkel, die ook als uithangbord voor Schmidt Zeevis dient, de productieafdeling gevestigd en in Hazerswoude de bulkopslag. De trucks in het wagenpark pendelen continu tussen deze locaties. Derhalve krijgt het logistieke proces ook veel aandacht.