11
januari
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Scherpe vanafprijs van € 51.900 voor innovatieve vierseizoenen-cabriolet: E-Klasse Cabriolet blijft prijstechnisch uit de wind

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet, die eind maart op de markt komt, kenmerkt zich niet alleen door innovatieve technieken die open rijden in alle seizoenen nog comfortbaler maken, maar ook door een aantrekkelijke prijsstelling. De E 200 CGI Cabriolet is namelijk leverbaar vanaf € 51.900. De E 200 CGI, E 220 CDI en E 250 CDI hebben door de BlueEFFICIENCY-maatregelen een groen C-label en de E 200 CGI Cabriolet is voorzien van een ECO start-/stopsysteem. Ter introductie wordt het unieke AIRCAP®-windgeleidingssysteem in combinatie met een verder verbeterde versie van AIRSCARF-nekverwarming aangeboden voor slechts € 495. Op 21 en 22 januari vindt bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht een exclusieve preview plaats.

Met de komst van de Cabriolet is het nieuwe E-Klasse programma binnen één jaar compleet vernieuwd - het gamma bestaat verder uit een representatieve Limousine, een veelzijdige Estate en een adembenemende Coupé.

De E-Klasse Cabriolet is uniek vanwege zijn sportief-elegante vormgeving, maar vooral doordat hij open rijden een nieuwe dimensie verleent. Dat komt op het conto van AIRCAP®, een uniek windgeleidingssysteem dat is geïntegreerd in de voorruitstijl. Dit windschot komt na een druk op de knop zes centimeter omhoog uit de voorruitstijl waardoor het de rijwind over de passagiers leidt. Alle inzittenden profiteren hiervan: zij ervaren beduidend minder turbulentie. Bovendien zorgt AIRCAP er op koudere dagen voor dat warme lucht van de verwarming langer in het interieur blijft hangen. AIRCAP wordt standaard geleverd in combinatie met een verder verbeterde versie van AIRSCARF, de innovatieve nekverwarming die Mercedes-Benz in 2005 (op de SLK) introduceerde. De nieuwste versie van AIRSCARF is voorzien van verstelbare uitstroomopeningen.

Ter introductie…

Ter introductie biedt Mercedes-Benz AIRCAP in combinatie met AIRSCARF aan voor slechts € 495, het voordeel voor de klant bedraagt derhalve ruim € 1.300.

De nieuwe E-Klasse Cabriolet wordt eind maart in de Nederlandse Mercedes-Benz showrooms verwacht. Ruim voor die tijd is het echter al mogelijk om de auto en zijn unieke features live te beleven. Op 21 en 22 januari aanstaande vindt bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht een exclusieve preview plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven via www.mercedes-benz.nl .