11
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Scherpe prijsstelling nieuwe C-Klasse

  • Leverbaar vanaf € 34.950

  • Tot 31% zuiniger dan voorganger; vrijwel alle modellen met groen label

  • Aantrekkelijk Business Class pakket met navigatie, metallic lak, LED dagrijverlichting voor een bijtellingvriendelijke meerprijs

In maart start de levering van nieuwe generatie C-Klasse. Hij is herkenbaar aan het nieuwe Mercedes-Benz familiegezicht en een compleet nieuw, nog hoogwaardiger interieur inclusief een completere standaarduitrusting. De nieuwe C-Klasse kenmerkt zich bovendien door een zeer hoge mate van veiligheid en efficiency.

Alle modellen hebben standaard een ECO start/stop functie en de geavanceerde 7G- Tronic Plus transmissie is nu ook beschikbaar voor de uitvoeringen met viercilinder motor. Ondanks alle verbeteringen wordt de nieuwe C-Klasse aangeboden tegen scherpe tarieven. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf € 34.950 (voorganger: vanaf € 35.950). Tegen een bijtellingvriendelijke meerprijs is het aantrekkelijke Business Class pakket met onder meer een navigatiesysteem beschikbaar.

De nieuwe C-Klasse is op alle fronten verder verfijnd. Alle beschikbare motoren dragen mede dankzij de standaard ECO start/stop functie voortaan het BlueEFFICIENCY-label. De nieuwe C-Klasse is dan ook tot wel 31% zuiniger dan zijn toch al efficiënte voorganger. Zo is de nieuwe C 220 CDI BlueEFFICIENCY goed voor een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 l/100 km. Vrijwel alle nieuwe C-Klasse-modellen hebben een groen label.

Complete uitrusting, ook leverbaar in Business Class uitvoering

De nieuwe C-Klasse is vergeleken met zijn voorganger nog completer uitgevoerd. Radio Audio 20 CD en een met nappaleder bekleed multifunctioneel stuur zijn voortaan standaard. De nieuwe C-Klasse is er direct ook in Business Class uitvoering. Tegen de bijtellingvriendelijke meerprijs van € 1.495,- wordt de standaarduitrusting aangevuld met het Becker MAP PILOT EU-navigatiesysteem met 3D-weergave en aparte aanduiding van rijbaan en de geldende snelheidslimiet. Ook metallic lak, het Park Tronic system, diefstal/inbraakalarm, een vierspaaks met nappaleer bekleed multifunctioneel stuur (12 toetsen) en LED dagrijverlichting maken deel uit van het Business Class pakket. Het Business Class pakket is ook beschikbaar in combinatie met de Elegance- en Avantgarde-lijn.

De levering van de nieuwe C-Klasse start in maart aanstaande. De nieuwe modellen zijn met ingang van heden te bestellen bij de Mercedes-Benz dealer. De prijslijst start bij € 34.950 (inclusief BTW en BPM) voor de 115 kW (156 pk) sterke C 180 CGI BlueEFFICIENCY met handgeschakelde zesversnellingsbak. In Estate-uitvoering is dit model er vanaf € 36.850.