11
april
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Salland Olie kiest met Mercedes-Benz Actros voor veilig, comfortabel en schoon

Salland Olie Maatschappij BV in Hasselt heeft twee Mercedes-Benz Actros trucks aangeschaft bij Mercedes-Benz dealer Wensink in Zwolle. De officiële aflevering vond onlangs plaats bij Firezone de Poste in Goor.

Salland Olie levert brandstoffen plus smeermiddelen aan circa vijftig Firezone tankstations, zestig retail Texaco stations en aan meer dan veertig eigen Bedrijfs Service Punten (BSP’s) in Overijssel, Flevoland, Zuidoost Drenthe, de Veluwe en de Achterhoek. Salland Olie heeft in haar werkgebied het exclusieve recht om het merk Texaco te voeren.

Veiligheid

In de zoektocht naar een veilige tankwagen om brandbare stoffen te vervoeren, kwam Salland Olie uit bij een Mercedes-Benz Actros 1841 LS en een Actros 2541 LS VLA. Een wel overwogen keuze. De Actros trucks zijn voorzien van een halflange cabine, zodat de chauffeur extra werkruimte heeft. Daarnaast zijn ze voorzien van alle mogelijke veiligheidstoepassingen. De trekkers zijn onder andere voorzien van een volautomatische versnellingsbak, automatische airconditioning, zijzicht-camera’s en het Telligent remsysteem, dat de combinatie stabiliseert in noodgevallen. Bovendien zijn beide Actrossen voorzien van ARBO- (TNO) goedgekeurde stoelen, zodat de werkplek optimaal is afgestemd op de chauffeur.

AdBlue

Veiligheid stond voorop bij de keuze voor de Actros trucks. Daarnaast was de toepassing van de milieuvriendelijke SCR techniek (AdBlue) doorslaggevend. AdBlue zit in een aparte tank en wordt in de uitlaat ingespoten. Dit zorgt voor een extra verbranding van schadelijke stoffen waardoor de vrachtwagens nu al voldoen aan de strenge Euro 5-norm.

Wagenparkbeheerder Henk Bouwmeester van Salland Olie: “Wij zijn leverancier van AdBlue. Op deze manier kunnen we er ook zelf ervaring mee opdoen. Daarnaast zijn deze twee Actrossen voor het doel waarvoor wij ze willen inzetten, de beste keus. Ze hebben een makkelijke instap en een heel goede ergonomie. Ook is een goede aslast verdeling voor ons van groot belang. Onze dealer Wensink is een goede partij om mee samen te werken. Ze hebben een professionele werkplaats. Als we bellen met een probleem, gaat direct de hele molen draaien en wordt het tot in de puntjes verzorgd.”