03
december
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

S-Klasse is Women's World Car of the Year 2014

De Mercedes-Benz S-Klasse is volgens vrouwelijke auto-experts uit landen op vijf continenten de beste auto ter wereld. Twintig internationale motorjournalisten hebben niet alleen design, technische functies, comfort en soortgelijke criteria beoordeeld maar ook aspecten als 'wow'-factor, sexappeal en prijs-kwaliteitverhouding.

Er kon worden gestemd op auto's uit zes categorieën. De vakvrouwen waren  bij de keuze van de 'Luxury Car' eensgezind en verkozen de Mercedes-Benz S-Klasse unaniem tot favoriet. Aangezien de luxe limousine uit Stuttgart in alle categorieën de meeste punten in de wacht sleepte, werd zij door de jury bovendien bekroond met de 'Supreme Award' en daarom mag de S-Klasse zich 'Women's World Car of the Year 2014' noemen.

Deze onderscheiding bevestigt de reputatie van de S-Klasse als technologische trendsetter en het summum van luxe reizen. De limousine blinkt uit door innovatieve veiligheidssystemen en biedt als eerste voertuig ter wereld zelfs een chassis dat al vooraf op oneffenheden in het wegdek kan reageren. Daarmee realiseert zij een tot nu toe ongeëvenaard rijcomfort.