24
juli
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Roland Schneider benoemd tot divisiedirecteur Bedrijfswagens

Met ingang van 1 oktober a.s. is de heer R. Schneider (40 jr.) benoemd tot divisiedirecteur Bedrijfswagens van Mercedes-Benz Nederland B.V. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de marketing en verkoopactiviteiten van Mercedes-Benz bestelauto’s en vrachtwagens in ons land.

Op dit moment is de heer Schneider verantwoordelijk voor de International Fleet Sales afdeling van Mercedes-Benz Vans in Stuttgart. De in Augsburg/ Duitsland geboren Schneider heeft een graad in Business Administration behaald aan de Berufsakademie in Stuttgart en is sinds 1991 werkzaam bij Daimler AG.

Eerder was Schneider betrokken bij Sales Training Passenger Cars, Mercedes-Benz Overseas en later in de functie van directeur verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van Mercedes-Benz bestel- en bedrijfswagens en bussen bij DaimlerChrysler Middle East FZE in Dubai. Vanuit deze functie werden 11 markten in het Midden-Oosten aangestuurd en ondersteund.“

Nederland staat natuurlijk bekend als hét transportland bij uitstek in Europa. De geografische ligging en het innovatieve karakter van de business spelen daarin nog steeds een belangrijke rol. Ik beschouw het als een grote uitdaging om in zo’n professionele markt actief te zijn en kijk uit naar de samenwerking met mijn nieuwe werkomgeving, de dealers, de klanten en de markt”, zegt Roland Schneider in reactie op zijn benoeming.